Osma uzastopna pobjeda Rome, Džeko strijelac, Pjanić asistent

U 29. kolu Serie A Roma je u gostima rezultatom 2:1 slavila protiv Udinesea.

Roma nastavlja pobjednički niz i upisala je osmu uzastopnu pobjedu u ligi, a pri tom je napravila impresivnu gol-razliku 24:6. Bh. reprezentativci Ervin Zukanović i Edin Džeko počeli su meč, dok je Miralem Pjanić ostao na klupi.

Odmah na startu u drugoj minuti Džeko je odlično šutirao glavom i natjerao Karnezisa na intervenciju. Roma je na otvaranju meča pokazala da ispadanje iz Lige prvaka nije loše utjecalo na raspoloženje, a dokaz tome bio je gol Edina Džeke u 15. minuti. To je bio sedmi gol Dijamanta u 24. nastupu u Seriji A i četvrti u posljednja tri ligaška meča koja je počeo od prve minute.

Miralem Pjanić je u igru ušao u 70. minuti umjesto El Shaarawyja i nakon samo četiri minute upisao je svoju 10. asistenciju u ovoj sezoni Serie A kada je uposlio Florenzija, a ovaj pogodio za 2:0. Konačnih 2:1 postavio je Fenrnandes u 85. minuti.

Vučica je ovom pobjedom još jednom pokazala da bitka za titulu i dalje traje i Rimljani u sjajnom rapoloženju dočekuju derbi protiv Intera narednog vikenda.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš