Optimizam u bh. reprezentaciji u futsalu uoči kvalifikacija

Reprezentativci Bosne i Hercegovine u futsalu, koji se u Vogošći pripremaju za nastup u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo, obavili su danas još jedan trening.

Optimizam u bh. reprezentaciji u futsalu uoči kvalifikacija

Izabranici selektora Bore Matana ističu da su spremni za turnir u Eindhovenu.

"Dosta dobro smo radili na ova dva okupljanja. Najbitnije je da smo svi zdravi i spremni za kvalifikacije. Cilj nam je da pobijedimo dvije utakmice koje bi nam omogućile plasman u baraž. Bit će jako teško protiv Holandije jer su domaćini turnira. Ove godine smo se sastali u Sarajevu gdje smo pobijedili u tvrdoj utakmici i možemo nešto slično očekivati i sada", rekao je reprezentativac Srđan Ivanković za internet portal Nogometnog saveza BiH.

Uspjeh očekuje također Josip Bošković.

"Sve ide prema planu na pripremama. Treninzi su odlični i nadamo se uspjehu. Vjerujemo da ćemo ostvariti rezultat koji priželjkujemo. Grupa je teška, ali smo upoznati s protivnicima. S Latvijom i Holandijom smo već igrali, a Španija je favorit u grupi. Vjerovatno će prva utakmica protiv domaćina turnira odrediti dalji tok kvalifikacija", izjavio je Bošković.

Bilal Jelić navodi da su igrači spremni za kvalifikacije i smatra da je prvi susret najvažniji.

"Očekuje nas težak meč sa Holandijom koji može biti odlučujući u nastojanju da se domognemo baraža. Španija je favorit u grupi. Ne smijemo potcijeniti Latviju od koje smo kvalitetniji, ali to moramo pokazati na terenu", uvjeren je Jelić.

Reprezentacija BiH od 10. do 13. decembra nastupa na kvalifikacijskom turniru u Eindhovenu, a u grupi su još selekcije Španije, Latvije i domaćina Holandije. Prvi meč BiH igra 10. decembra protiv Holandije, dan kasnije sastaje se sa Španijom, a 13. decembra s Latvijom.

Dvije najbolje ekipe plasirat će se u baraž.

Reprezentativci BiH u Eindhoven će otputovati u srijedu.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš