Novo poglavlje u Udinama: Juventus gostuje na renoviranom stadionu Udinesea

Zahuktali Juventus u 20. kolu Serie A od 15 sati gostuje kod Udinesea koji predstavlja novi izgled stadiona Friuli. Zapravo stadiona koji se od danas zove Dacia Arena.

Novo poglavlje u Udinama: Juventus gostuje na renoviranom stadionu Udinesea

Stadion u Udinama izgrađen je 1976. godine i sitne promjene na njemu pravljene su krajem 1980-ih godina za usluge Svjetskog prvenstva u Italiji 1990. godine. U namjeri da naprave znatno moderniji stadion, čelnici kluba odlučili su renovirati stadion Friuli i umjesto kapaciteta od preko 30.000 mjesta, stadion sada ima 25.000, ali i mnogo ljepši izgled uz brojne barove i "fast food" lokale što gledateljima nudi zabavu prije i poslije meča. A sve to koštalo je 35 miliona eura.

Sponzor stadiona bit će automobilska firma Dacia iz Rumunije koja je sponzor kluba od 2009. godine. Dacia će navodno plaćati 500.000 eura godišnje za ime stadiona, a već plaća jedan milion eura godišnje za reklamu na dresovima. Također, Udinese će gradu Udinama platiti 4,55 miliona eura tokom narednih 99 godina kako bi otkupio prava na korištenje stadiona.

Prvi klub koji će gostovati na oficijalno renoviranom stadionu bit će Juventus koji dolazi sa nizom od devet uzastopnih pobjeda i mogao bi pokvariti veliki dan za Udinese.

Legenda Udinesea Antonio Di Natale koji je napunio 38 godina vjerovatno igra posljednju sezonu u ovom klubu, pa je i za njega od velikog značaja to što će posljednje utakmice igrati na renoviranom stadionu i tako spojiti dvije ere u historiji kluba.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš