Noć za fudbalske sladokusce u Ligi prvaka: Arsenal dočekuje Barcelonu, Bayern gostuje Juventusu

U prvim utakmicama osmine finala Lige prvaka koje se igraju danas gledat ćemo dvije utakmice za fudbalske sladokusce.

Noć za fudbalske sladokusce u Ligi prvaka: Arsenal dočekuje Barcelonu, Bayern gostuje Juventusu

Arsenal - Barcelona (Emirates, 20:45 sati)



Aktuelni osvajač Lige prvaka Barcelona dolazi u najjačem sastavu na Emirates predvođena MSN triom i ekipa koju s klupe vodi Luis Enrique će pokušati već u prvom meču riješiti pitanje prolaska u četvrtfinale.

O tome ko je favorit u ovom duelu najbolje govore riječi menadžera Arsenala Arsenea Wengera.

"Nijedna ekipa nije savršena, ali Barca nije daleko od toga. Imat ćemo manje loptu u nogama i morat ćemo to iskoristiti na najbolji način. Imaju vrhunske napadače, iako sada imaju manje loptu u nogama jer nema Xavija", izjavio je Wenger.

Ni statistika nije naklonjena Topnicima. Od 2010. godine nijednom nisu prošli u četvrtfinale, a u posljednje tri sezone su gubili na Emiratesu u prvim mečevima osmine finala od Bayerna (2013. i 2014.) i Monaca (2015.).

S druge strane, Barcelona želi ući u deveto uzastopno četvrtfinale, a trenutno Katalonci imaju 32 uzastopna meča bez poraza u svim takmičenjima.

Vjerovatni sastavi:

Arsenal (4-2-3-1): Čech - Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Monreal - Ramsey, Coquelin - Walcott, Özil, Sanchez - Giroud.

Barcelona (4-3-3): Ter Stegen - Dani Alves, Pique, Mascherano, Alba - Rakitić, Busquets, Iniesta - Messi, Suarez, Neymar.
 

Juventus - Bayern (Stadion Juventusa, 20:45 sati)



Osim aktuelnog prvaka, večeras će na teren i viceprvak Evrope. Juventus će u Torinu dočekati Bayern.

Juve ima niz od 16 utakmica bez poraza u UEFA-inim takmičenjima na domaćem terenu, a posljednji poraz nanio im je upravo Bayern u aprilu 2013. godine.

"Prošle godine dobio sam milion uvreda kada sam rekao da je =.= dobar rezultat. Ponovo ću reći - 0:0 je odličan rezultat kada igrate kući. No, ne vjerujem da će susret završiti tim rezultatom, predviđam mnogo golova. Ovo nije utakmica za osminu finala, ovo je trebalo biti barem polufniale", izjavio je trener Juventusa Massimiliano Allegri.

Obje ekipe imaju mnogo problema sa povredama. Juventusu će nedostajati Caceres, Asamoah, Alex Sandro i Chiellini, dok će Bayern u Torinu biti bez defanzivaca Boatenga), Badstubera i Javija Martineza.

"Bit će ovo interesantna utakmica. Pokušat ćemo dati nekoliko golova, što će biti teško jer se Juve dobro brani. Imamo velikih problema sa povredama, tu su Tasci i Benatia, ali prvi je tek došao, a drugi je počeo trenirati prije tri dana. Nemamo stopera, te će svaki slobodan udarac za Juventus biti velika opasnost po naš gol. Njima će skakati Bonucci, Barzagli, Khedira i Pogba, a meni će stopera igrati vezni igrač Kimmich, koji je visok 176 cm", požalio se trener Bavaraca Pep Guardiola.

Vjerovatni sastavi:

Juventus (4-4-2): Buffon - Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Evra - Cuadrado, Marchisio, Khedira, Pogba - Mandžukić, Dybala.

Bayern (4-2-2-2): Neuer - Lahm, Kimmich, Alaba, Bernat - Alonso, Thiago - Robben, Costa - Müller, Lewandowski.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš