Njemačka ubacila u veću brzinu i potopila Slovačku

U petoj utakmici osmine finala Evropskog prvenstva Njemačka je na stadionu Pierre-Mauroy u Lilleu ubjedljivo pobijedila Slovačku rezultatom 3:0 i plasirala se u četvrtfinale.

Akteulni prvaci svijeta Nijemci u grupnoj fazi nisu oduševili igrom. Nekako se činilo da su pokušavali sa što manje napora proći grupnu fazu. Skupili su sedam bodova, postigli tri gola u tri meča i sačuvali svoju mrežu.

Slovačka je u grupnoj fazi pokazala čvrstinu, prošla kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije i nudila je obrise tima koji može namučiti bilo koga. Ipak, ne i Njemačku koja je odlučila pokazati zašto se smatra favoritom prvenstva.

U sedmoj minuti Khedira je udarcem glavom dobro namučio Kozačika, a onda je nakon izborenog kornera odbijenu loptu udarcem sa oko 16 metara u gol poslao Jerome Boateng.

Pet mintua kasnije, u 13. minuti Nijemcima je dosuđen penal, ali je Kozačik zaustavio udarac Ozila. Slovačka je bila nemoćna.

Ozil je imao priliku da se iskupi u 24. minuti kada je njegov udarac prošao tik pored lijeve stative slovačkog gola.

Slovačka je prvu pravu priliku imala u 41. minuti kada je Kuckin udarac glavom odbranio Neuer. Potvrdu sjajne igre u prvom dijelu Njemačka je potvrdila golom Gomeza u 43. minuti i na odmor se otišlo uz rezultat 2:0.

Njemačka je u prvom poluvremenu imala 15 udaraca prema golu Slovačke. Nijedna druga reprezentacija u prvom poluvremenu nije uspjela skupiti toliko udaraca na ovom Euru.

Drugo poluvrijeme je također proteklo u dominaciji Njemačke, ali nije bilo velikih šansi i velikog pritiska na gol Slovačke kao u prvom dijelu.

Tome je pomogao i gol Draxlera u 63. minuti kada je potvrđena pobjeda Njemačke i kada je postavljen konačan rezultat 3:0. Rezultat je mogao biti ubjedljiviji da je Kroos u 91. minuti iskoristio stopostotnu šansu, ali je ponovo Kozačih odlično intervenisao.

Njemačka će u četvrtfinalu igrati protiv Španije ili Italije koje se sastaju sutra od 18 sati.

Njemačka: Neuer, Hector, Hummels, Boateng (Howdes 72'), Kimmich, Khedira (Schweinsteiger 76'), Kroos, Ozil, Draxler (Podolski 72'), Muller, Gomez.

Slovačka: Kozačik, Pekarík, Škrtel, Durica, Gyomber (Salata 84'), Hrosovsky, Skriniar, Hamšik, Kucka, Weiss (Gregus 46'), Duris (Šestak 64').

Tagovi:EP 2016

Vezani članci

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš