Niguez majstorijom riješio meč: Bayern "pleo" mrežu, Atletico slavio

Atletico Madrid s osmijehom na licu čeka Minhen. Ratnici Diega Simeonea slavili su sa 1:0 protiv Bayern Minhena u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka na stadionu Vicente Calderon.

Ovo je sedmo polufinale za Pepa Guardiolu u trenerskoj karijeri što je impresivan učinak, jer je zapravo sedam sezona radio kao trener Barcelone i Bayern Minhena. Dakle, nijednom nije promašio polufinale. Do sada je dva puta uspio plasirati se u finale i oba puta osvojiti trofej (2009. i 2011. godine).

Podatak koji pred ovaj meč nije odgovorao Guardioli je taj da je na prethodnih 10 gostovanja u nokaut fazi Lige prvaka, samo jednom slavio. Na klupi Barce nije uspio slaviti protiv Milana i Chelseaja 2012. godine, a kao trener Bayerna nije slavio protiv Benfice, Juventusa, Barcelone, Porta, Shakhtara, Real Madrida, Manchester Uniteda. Tom nizu pridružio se i Atletico Madrid.

Jedina pobjeda koju je Pep ostvario u gostima nokaut faze Lige prvaka od marta 2012. godine, bila je ona protiv Arsenala 2014. godine u osmini finala kada je sa Bayernom slavio 3:2 na Emiratesu. Od tada, u osam narednih mečeva, računajući i večerašnji, nije upisao pobjedu.

Atletico je večeras počeo sa rezervnim štoperskim parom Savić-Gimenez pošto je kapiten Godin povrijeđen, a Lucas nedovoljno oporavljen. Savić sada ima odličnu statistku, jer večeras je imao 17 nastup od prve minute i Atletico nijedan od tih mečeva nije izgubio (12 pobjeda, pet remija).

Na terenu smo gledali očekivan scenarij - Atletico se požrtvovano branio čekajući šansu, Bayern je neumoljivo gradio posjed čekajući rupu. Ali, ta "rupa" pojavila se na drugoj strani u 11. minuti kada je Saul Niguez promiješao vezni red Bayerna i fantastično matirao Neuera.

Trener Atletico Madrida Diego Simeone imao je početak za poželjeti. U prvih 15 minuta imao je 1:0 na svom stadionu, a specijalista za destrukciju sanja takve uvode. Bayern je zaprijetio dvije minute nakon gola, ali je Gimenez spasio u posljednji čas. Od tada do kraja prvog dijela Bayern je još samo jednom natjerao Oblaka da bude u pripravnosti. To se desilo u 25. minuti kada je Costa lukavo uputio udarac umjesto centaršuta sa desne stane i pogodio spoljni dio mreže.

Pravi pokazatelj dešavanja na terenu prikazala je statistika u 28. minuti kada je Bayern imao 188 pasova i 69% posjeda lopte naspram Atleticova 53 pasa i 31% posjeda. Ali bilo je 1:0.

U drugom dijelu Bayern je opasno zaprijetio preko Alabe u 55. minuti koji je sa više od 30 metara pogodio prečku. Nakon kornera glavom je šutirao Martinez, ali je odbranio Oblak.

Sjajnu šansu da donese ogromnu prednost Jorgandžijama imao je Torres u 75. minuti kada je pogodio stativu, a u nastavku akcije Koke je šutirao nedovoljno jako da matira Neuera iako je imao potpuno slobodnog Griezmanna.

Do kraja meča Atletico je uspio sačuvati svoj gol i ostvariti odličan rezultat pred uzvrat koji će se 3. maja igrati na Allianz Areni u Minhenu.

Izvor: (Klix.ba)

Vezani članci

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš