Mourinho potpisao ugovor s Unitedom i krenuo u Manchester, uskoro će biti imenovan menadžerom

Prema pisanju britanskih medija, portugalski stručnjak Jose Mourinho je dogovorio detalje ugovora sa Manchester Unitedom te je krenuo u Manchster, gdje će biti imenovan novim menadžerom.

Mourinho potpisao ugovor s Unitedom i krenuo u Manchester, uskoro će biti imenovan menadžerom

O Mourinhovom dolasku u Manchester se priča već nekoliko mjeseci, a čini se da trakavici dolazi kraj. On je prema pisanju Sky Sportsa dogovorio uslove i potpisao ugovor s Unitedom, a uskoro će biti imenovan novim menadžerom. Snimljen je kako u odijelu napušta svoj dom u Londonu i kreće u Manchester. Prije dva dana su fotografisani radnici kompanije za selidbe, koji su iznosili kutije iz njegove kuće.

Ranije su uspješne pregovore obavili Mourinhov agent Jorge Mendes i izvršni potpredsjednik Manchester Uniteda Ed Woodward.

Mourinho će tako zamijeniti Louisa van Gaala, koji je je dobio otkaz nakon osvajanja FA Cupa.

Mourinho je u svojoj trenerskoj karijeri vodio Benficu (2000), Uniao de Leinu (2001-2002), Porto (2002-2004), Chelsea (2004-2007. i 2013-2015), Inter (2008-2010) i Real Madrid (2010-2013).

S Portom je osvojio dvije titule prvaka Portugala, jedan kup, dva superkupa, Evropsku ligu i Ligu prvaka. Kao menadžer Chelseaja je uspio osvojiti tri puta Premierligu, jednom FA Cup, tri puta League Cup i jedan FA Community Shield.

Na klupi Intera je također bio uspješan s dva prvvenstva, jednim Kupom Italije, jednim Superkupom i Ligom prvaka.

Kao trener Reala bio je prvak Španije, osvajač Kupa kralja i španskog Superkupa.

Od njega se očekuje da vrati Manchster United u sami vrh tabele i da osvaja trofeje, a kako bi to postigao, bit će mu na raspolaganju velika sredstva za transfere. Njegov napad bi mogao predvoditi fenomenalni Zlatan Ibrahimović s kojim je ranije sarađivao u Interu.

Vezani članci

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš