Manuel Pellegrini: Real nije samo Cristiano Ronaldo

Vijest da se Cristiano Ronaldo oporavio od povrede i da će biti spreman za revanš utakmicu polufinala Lige šampiona svog Reala i Manchester Cityja nije previše zabrinula menadžera engleskog kluba Manuela Pellegrinija. Čileanski trener smatra da Real nije samo Ronaldo, iako je svjestan o kakvom se igraču radi.

Manuel Pellegrini: Real nije samo Cristiano Ronaldo

Pellegrini je imao priliku sarađivati sa Ronaldom i to upravo u Real Madridu, kada je Portugalac tek stigao na Santiago Bernabeu. "Ronaldo je igrač koji pravi razliku. Postigao je jako puno golova tokom šest godina u Realu. Međutim, smatram da Real Madrid nije samo Ronaldo. Moramo djelovati kao tim i u odbrani i u napadu. Ne čeka nas utakmica protiv Ronalda, nego protiv Reala", smatra Pellegrini.

Strateg "građana" naglašava da i njegov tim ima svoje adute i posebno izdvaja argentinskog napadača Sergija Aguera, kojeg je proteklog vikenda protiv Southamptona odmarao.

"Uvijek govorim da ovako važne utakmice odlučuju igrači sa sjajnom tehnikom. Imamo Aguera i siguran sam da ćemo ga vidjeti u odličnom izdanju", kazao je Pellegrini.

Utakmica Real Madrid - Manchester City igra se večeras u 20:45 sati na stadionu Santiago Bernabeu. Prvi susret u Engleskoj završen je rezultatom 0:0. Finale ovosezonskog izdanja Lige šampiona na programu je 28. maja na milanskom San Siru. Prvi finalista je Atletico Madrid koji je u utorak uvečer eliminisao minhenski Bayern. Nakon pobjede 1:0 u Madridu u Minhenu je Atleticu za finale bio dovoljan poraz 1:2.

Vezani članci

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš