Manchester United konačno slavio, Leicester kiksao, Arsenal usamljen na tronu

Nakon šest utakmica bez pobjede Manchester United je konačno slavio. Na Old Traffordu je rezultatom 2:1 poražen Swansea. Arsenal je minimalnom pobjedom protiv Newcastlea (1:0) iskoristio kiks Leicestera protiv Bournemoutha (0:0) i sada je usmljen na vrhu tabele.

(Foto: AFP)

Manchester United je već u prvoj minuti imao šansu za pogodak kada udarac Herrere iz kaznenog prostora blokira Britton. Tim Louisa Van Gaala, kao i obično, vladao je terenom i posjed lopte je bio skoro 70% na njihovoj strani u početnih 20 minunta.

Narednu šansu imao je Rooney u 21. minuti kada je pogodio spoljni dio mreže nakon centaršuta Younga. Potom je uslijedio period igre kada je Swansea došao do izražaja, ali nije bilo šansi. Novu priliku za United imao je Mata u 33. minuti kada je njegov udarac sa nekih 11 metara blokirao Taylor.

U 37. minuti meča Young ponovo centaršutem pronalazi Rooneya koji šutira glavom preko gola Fabianskog. United je najviše prijetio preko krila gdje su igrali Martial i Young, pa je tako naredna prilika stigla nakon što je Young uposlio Matu čiji udarac brani Fabianski u 41. minuti. Do kraja poluvremena Young je namjesito još jednu priliku i ponovo za Rooneya koji šutira glavom, ali opet se istakao golman gostiju.

Tako je United još jednom odigrao prvo poluvrijeme bez golova što se desilo svaki put u posljednjih devet domaćih utakmica u svim takmičenjima. U tih devet utakmica protivnici Crvenih đavola pogodili su mrežu u prvih 45 minuta samo jednom i to u 17. kolu Premiershipa kada je Norwich poveo sa 1:0 i na kraju slavio sa 2:1.

Međutim, United je nakon samo dvije minute igre u drugom dijelu poveo sa 1:0. Kao i u prvom dijelu Young je stvorio šansu i centaršutem pronašao Martiala koji pogađa mrežu Swanseaja.

Iako je United zaigrao bolje u drugom poluvremenu, u 64. minuti gosti pogađaju prečku kada je Ayew šutirao glavom. Šest minuta kasnije Sigrurdsson pogađa za 1:1.

Na sreću za Manchester United na scenu je stupio dugo čekani Rooney koji svojim trećim golom ove sezone postavlja konačnih 2:1 i prvo slavlje svog tima nakon šest utakmica bez pobjede u Premiershipu.

Arsenal je na Emiratesu golom Koscielnyja u 72. minuti slavio protiv Newcastlea i ostao na prvom mjestu Premiershipa.

Tim Arsena Wengera je sada usamljen na vrhu, jer je Leicester na domaćem terenu remizirao protiv Bournemoutha i sada je razlika na vrhu tabele dva boda. Leicester je u 59. minuti promašio penal koji je izveo Mahrez, a gosti su tada ostali sa igračem manje pošto je isključen Francis nakon što je skrivio penal.

Norwich je na Carrow Roadu golom Tetteya u 76. minuti slavio protiv Southamptona kojem je ovo četvrti poraz u posljednjih pet utakmica.

U derbiju začelja Sunderland je bio bolji od Aston Ville koju je savladao rezultatom 3:1. Van Aanholt je u 30. minuti pogodio za vodstvo, ali je Gil u 63. minuti stvari vratio na početak. Novo vodstvo timu Sama Allardycea donosi Defoe u 72. minuti, a isti igrač pogađa i za konačnih 3:1 u 92. minuti.

West Bromwich Albnion je kao domaćin slavio protiv Stokea. Sessegnon je pogodio za 1:0 u 60. minuti. Potom je Walters u 81. minuti donio izjednačenje da bi u 93. minuti Evans svojim golom izazvao oduševljenje domaćih navijača na Hawthronsu.

Rezultati 20. kola Premiershipa:

West Ham - Liverpool 2:0
Sunderland - Aston Villa 3:1
Leicester City - Bournemouth 0:0
Arsenal - Newcastle 1:0
Norwich - Southampton 1:0
WBA - Stoke 2:1
Manchester United - Swansea 2:1
Watford - Manchester City (18:30 sati)
Crystal Palace - Chelsea (sutra, 14:30 sati)
Everton - Tottenham (sutra, 17:00 sati)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš