Ne žele provokacije

Liverpool i Jürgen Klopp pokazali veličinu: Xherdan Shaqiri ne putuje u Beograd

Trener Liverpoola Jürgen Klopp saopćio je da Xherdan Shaqiri neće putovati s ekipom na meč 4. kola grupne faze Lige prvaka u Beograd gdje će Redsi igrati protiv Crvene zvezde.

Liverpool i Jürgen Klopp pokazali veličinu: Xherdan Shaqiri ne putuje u Beograd

Klopp je kazao da je Liverpool nogometni tim, jedan od najvećih klubova na svijetu i da ga ne zanima ništa drugo osim igranja nogometne utakmice.

Pod tim je Nijemac mislio da ne želi bilo kakve tenzije između domaćih navijača i Shaqirija koji je pokazivanjem "albanskog orla" proslavio pogodak na SP-u protiv Srbije i zbog čega mu je "obećana" paklena dobrodošlica u glavnom gradu Srbije.

"Idemo u Beograd koji je fantastičan grad. Idemo tamo kao nogometni tim da igramo nogomet. Čitali smo i slušali o špekulacijama i govorima kakav bi doček trebao biti za Shaqirija i bez obzira na to što nemamo pojma šta bi se desilo, želimo tamo ići 100 posto koncentrisani isključivo na nogomet i ne želimo razmišljati o bilo čemu drugom.

Mi smo nogometni klub Liverpool, veliki klub, nogometni tim i ne želimo da šaljemo bilo kakve druge poruke osim nogometnih. Nikakve političke poruke ne želimo poslati, apsolutno! Vrijeme je da se koncentrišemo na nogometnu igru i da se oslobodimo svega drugog", rekao je Klopp.

Klopp je nakon toga rekao da Shaqiri razumije i poštuje ovu odluku, a dodao je da ga svi u klubu vole i da će odigrati još puno utakmica u dresu ovog kluba.

"Poštujemo domaćina ovog susreta i ne želimo da nas nešto ometa. Ovo je važna nogometna utakmica, a ovo je samo nogomet. I zato Shaqiri ne ide, on to razumije i prihvata. Shaqiri je naš igrač, volimo ga i igrat će još mnogo puta u našem dresu, ali ne u utorak", kazao je Klopp.

Za kraj, Klopp je istakao da jedva čeka duel protiv Crvene zvezde i da je čuo puno pozitivnih stvari o Beogradu i Srbiji.

"Od prijatelja i kolega koji su već bili tu čuo sam nevjerovatne stvari o Beogradu i Srbiji kao zemlji. Zato sada jedva čekam da odem s Liverpoolom tamo na jednu veliku utakmicu", istakao je trener Liverpoola.

Susret između Crvene zvezde i Liverpoola igra se u utorak od 18:55 sati.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš