Kup kralja: Barcelona u režiji Messija bolja od Espanyola

Gradski derbi prve utakmice osmine finala španskog Kupa kralja pripao je Barceloni koja je rezultatom 4:1 savladala Espanyol.

Leo Messi (Foto: EPA)

Nakon što je proteklog vikenda sudar ova dva tima na stadionu Espanyola u 18. kolu Primere završen rezultatom 0:0, večerašnji okršaj ponudio je pet golova.

Gosti su poveli u devetoj minuti preko Caiceda kojem je asistirao Asensio, ali samo četiri minute kasnije Iniesta upošljava Messija koji vraća stvari na početak. Do kraja poluvremena Messi sjajno iz slobodnog udarca postiže još jedan pogodak za Barcinih 2:1.

Za razliku od prvog poluvremena u kojem je postigao dva gola, Messi je u drugom dijelu utakmice asistirao golove svojim saigračima. U 49. minuti asistirao je Piqeu za 3:1, a nakon toga u 72. i 76. minuti Espanyol ostaje bez Pereza koji dobija drugi žuti karton i Diopa koji dobija direktno isključenje.

Barcelona je iskoristila dva igrača više na terenu i u 88. minuti Messi namješta gol Neymaru za konačnih 4:1, rezultat koji će vjerovatno biti dovoljan da Blaugrana u uzvratu 13. januara ovjeri prolaz u četvrtfinale.

Vezani članci

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš