Kreće stopama Muhammada Alija: Cristiano Ronaldo je musliman?!

“Želim da mi Bog pomogne i okrene na pravi put i pravu vjeru”, rekao je još 2013. Cristiano Ronaldo, napadač Real Madrida, koji prema pisanju svjetskih medija želi preći na Islam.

Kreće stopama Muhammada Alija: Cristiano Ronaldo je musliman?!

Jedan od najboljih fudbalera svijeta priznao je da često priča o ovoj vjeri i da razmišlja o tome da postane musliman.

Ronaldo je kao razlog ovakvog stava istakao druženje sa nekadašnjim saigračem Mesutom Ozilom, za kojeg smatra da je pošten i iskren, prenosi “Novi“.

Vjera ne bi trebalo da razdvaja prijateljstva i dovodi do ratova. Bog je stvorio vjeru da nas spoji u jednu zajednicu. Ja sam hrišćanin, ali lično tvrdim da je Ozilova vjera ljepša”, rekao je reprezentativac Portugala, koji je zatim dodao:

Nisam znao da su muslimani tako pošteni i iskreni kao Ozil. Zasad ne znam, ali možda nekada u budućnosti budem brat musliman Ozilu”.

Ja, uistinu, volim muslimane jer osjećam da je njihov život primjeran i uređen u svakoj stvari i to nije nikakva slučajnost. Znam dosta o ovoj vjeri i sve ono što se govori u medijima je samo puko zabluđivanje”, poručio je svojevremeno Ronaldo.

Jedan od trenutno najboljih igrača današnjica Ronaldo je još kazao:

Tu postoji vrijeme za namaz, postoji vrijeme za čitanje Kur’ana… Više puta sam čitao Kur’an i zavolio sam ga jer on odmara moju psihu i ja sam oduševljen time.

Ukoliko Ronaldo pređe na islam neće biti prvi slavni sportista koji je to učinio. Sigurno najpoznatiji sportista koji je hrišćansku vjeru zamijenio islamskom je Cassius Marcellus Clay, slavni bokser, koji je tri puta bio prvak svijeta u teškoj kategoriji, i dobio ime Muhammad Ali. Da je promjena vjere česta među bokserima govori i to da su na islam prešli Mike Tyson, Celestino Caballero Martinez i Juan Carlos Gomez.

Portugalac neće biti jedni fudbaler koji je prešao na islam, jer su to učinili mnogi prije njega, a izdvajaju se Francuzi Frank Ribery i Nicolas Anelka. Vezista Bayerna, koji je inače oženjen muslimankom, dobio je ime Bilal Jusuf Muhamed, dok je sadašnji napadač Juventusa dobio Abdul – Salam Bilal. Vjeru je promijenuio i Eric Abidal, kao i Robin van Persie.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš