Zidane otišao

Kandidati za klupu Real Madrida: Pochettino favorit, Löw i Wenger također u opticaju

Francuski stručnjak Zinedine Zidane iznenadno je odlučio napustiti klupu Real Madrida nakon što je dvije i po godine trenirao Kraljevski klub, a već sada su se pojavila imena potencijalnih kandidata za izuzetno vruću stolicu prvaka Evrope.

Kandidati za klupu Real Madrida: Pochettino favorit, Löw i Wenger također u opticaju

Kao prvi favorit za upražnjeno mjesto novog trenera Real Madrida navodi se menadžer Tottenhama Mauricio Pochettino koji je nedavno potpisao novi petogodišnji ugovor s timom iz sjevernog Londona, ali navodno u svom ugovoru ima klauzulu da može napustiti klub ukoliko intersovanje za njega pokažu PSG i Real Madrid.

Kao drugi kandidat navodi se selektor reprezentacije Njemačke Joachim Löw, ali bi on na klupu Real Madrida došao tek nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji koje počinje 15. juna.

Također, jedan od favorita je i bivši menadžer Arsenala Arsene Wenger koji je u više navrata tokom svoje karijere odbijao Pereza i nije želio napustiti Topnike zarad preuzimanja Kraljevskog kluba. Ipak, situacija je sada potpuno drugačija, Wenger je nakon 22 godine dobio otkaz u Arsenalu i moguće je da će ga Perez opet pozvati.

Zidane je na konferenciji za medije otkrio kako Real Madrid treba potpuno novu metodologiju rada i da rezultati sljedeće sezone s njim na klupi sigurno ne bi bili zadovoljavajući.

Među potencijalnim kandidatima nalaze se i Antonio Conte koji bi mogao napustiti Chelsea, ali i Maurizio Sarri koji je trenutno najbliže menadžerskoj poziciji upravo u Chelseaju.

Bilo kako bilo, naredni dani bit će veoma zanimljivi u Madridu, a Florentino Perez koji navodno želi potpunu rekonstrukciju Kraljevskog kluba morat će donijeti izuzetno tešku odluku. Nakon tri uzastopne titule Lige prvaka teško je naći dostojnu zamjenu za Zidanea.

Izvor: (klix)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš