Jose Mourinho: Inter mi je ostao u najljepšem sjećanju

Aktuelni trener Manchester Uniteda Jose Mourino često se sjeti svog bivšeg kluba Intera s kojim je 2010. godine osvojio trostruku krunu.

Jose Mourinho: Inter mi je ostao u najljepšem sjećanju

"U najljepšem sjećanju mi je ostao Inter i finale Lige prvaka protiv Bayerna. Dok sam vodio Porto, Ligu prvaka sam osvojio s mladim igračima koji su imali mnogo igračkih godina ispred sebe. Da nisam osvojio trofej te godine, vjerovatno ne bih napustio Porto. No, nakon te pobjede, svi su odlazili pa sam otišao i ja. Međutim, da nismo osvojili Ligu prvaka, ostao bih još nekoliko godina u Portu. Na kraju bismo je osvojili, jer smo imali veoma dobar mladi tim", izjavio je Mourinho.

On je pomogao vremešnoj ekipi da ostvari dugogodišnji san.

"U Interu je situacija bila drugačija, imali smo vremešnu ekipu koja je željela osvojiti Ligu prvaka tokom cijele svoje karijere, no, doživljavali su frustracije. Bila je to posljednja šansa za Materazzija, Tolda, Zanettija, Cordobu i Cambiassa. Za tu staru ekipu je bilo tada ili nikada. Prošli smo jedno ludo putovanje. Predsjednik Massimo Moratti je bio dugo u klubu, a Inter nije bio prvak Evrope više od 50 godina. Bio je to san koji smo jurili, ne radi mene, nego radi njih. Imali su posljednju šansu da ostvare san. Bio je to kraj jedne generacije", rekao je menadžer Manchester Uniteda.

Njegov Inter je na putu do titule prvaka Evrope pobijedio i njegov bivši klub Chelsea, ali je gotovo ispao u grupnoj fazi. Situaciju su svojim golovima u finišu utakmice protiv Dynama iz Kieva spasili Diego Milito i Wesley Sneijder.

"Inter je gotovo ispao u grupnoj fazi, ali smo postigli golove u 86. i 89. minuti. Trebala nam je pobjeda, a gubili smo 1:0. Izjednačili smo i preokrenuli rezultat protiv Dynama, a potom prošli dalje", završio je Mourinho koji je ispisao najljepšu priču Intera.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš