Hrvatska deklasirala Kosovo, Italija se spasila protiv Španije

U 2. kolu grupe I kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji Hrvatska je u gostima savladala Kosovo (6:0)

Hrvatska deklasirala Kosovo, Italija se spasila protiv Španije

Grupa I



Nakon remija sa Turskom (0:0) na praznom Maksimiru, Hrvatska je bez problema stigla do pobjede protiv debitanta u kvalifikacijama Kosova, reprezentacija koja je u prvom kolu upisala historijski bod u gostima protiv Finske (1:1).

Glavni junak Hrvatske bio je Mario Mandžukić koji je postigao hat-trick. Napadač Juventusa je u šestoj minuti krenuo sa golijadom, nastavio u 24. i zaokružio u 35. minuti za vodstvo Hrvatske 3:0. Međutim, Kosovo nije bilo bez šansi. Da je Milot Rašica bio precizniji u 16. ili 18. minuti možda bi sve bilo drugačije.

Kosovo je do kraja prvog poluvremena moglo smanjiti, ali su Celina i Zeneli propustili realizirati svoje šanse tako da se na odmor otišlo uz rezultat 3:0.

Konačan potop Kosova potpisali su Matej Mitrović (68'), Perišić (83') i Kalinić (92'). Hrvatska u narednom meču gostuje Finskoj, a Kosovo gostuje Ukrajini.

Grupa G



U susretu Italije i Španije na Juventusovom stadionu u Torinu upisan je remi (1:1). Ovo je bio sudar ekipa koje su igrale osminu finala Evropskog prvenstva u Francuskoj, a tada je slavila Italija.

Španija je pokazala jako dobru predstavu, ali na kraju nije stigla do pobjede. Meč je mogla odlučiti pogreška Buffona u 55. minuti kada je slavni golman izletio u prazno i dopustio Vitolu da pogodi praznu mrežu. Buffon je ranije u 25. minuti imao sjajnu odbranu kada je šutirao Pique. Španija je nakon vodstva imala još jednu odličnu priliku kada je Vitolo u 67. minuti bio neprecizan.

Iako je igrala poprilično loše i uprkos tome što nije uputila nijedan udarac u prvih 45 minuta, Italija je uspjela doći do remija nakon što je De Rossi pogodio iz penala u 82. minuti za konačnih 1:1

Italija nikada nije izgubila kvalifikacioni meč za svjetsko prvenstvo na domaćem terenu. Ovo joj je bio 50. meč i sedmi remi.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš