Historijska pobjeda Kosova protiv Farskih Ostrva

Fudbalska reprezentacija Kosova pobijedila ekipu Farskih Ostrva rezultatom 2:0 pred punim stadinom “Fadil Vokrri” u Prištini, u okviru Lige nacija, koju organizuje UEFA.

Historijska pobjeda Kosova protiv Farskih Ostrva

Prvi gol za Kosovo u 50. minuti postigao je Arbër Zeneli, dok je drugi pogodak pet minuta kasnije postigao Atdhe Nuhiu. Ekipa Kosova, koju predvodi Švicarac Bernard Challandes, u petak 7. septembra u prvom nastupu u Ligi nacija igrala je neriješeno, bez golova, protiv Azerbejdžana u Baku, glavnom gradu te zemlje. Ovo je bila prva pobjeda u histori za Kosovare u zvaničnim utakmicama.

Nakon večerašnje utakmice Kosovo se popelo na prvo mjesto u Grupi 3, kvalifikacija za Ligu nacija D, u kojoj pored Kosova, Farskih Ostrva i Azerbejdžana, igra još i Malta.

Kosovska reprezentacija je večeras prvi put igrala na nekom stadionu na Kosovu od kada je Kosovski fudbalski savez primljen u UEFA-u. Stadion “Fadil Vokrri” je nakon renoviranja prošlog mjeseca dobio od UEFA-e zeleno svjetlo za održavanje međunarodnih utakmica.

Slavlje Crne Gore

Fudbalska reprezentacija Crne Gore pobijedila je večeras u Podgorici selekciju Litvanije 2:0, u drugom kolu novog UEFA takmičenja – Lige nacija.

Nakon remija u Rumuniji u prvom kolu, Crnogorci su večeras rutinski savladali selekciju Litvanije i tako došli do prve pobjede u Ligi nacija.

Već od samog početka, domaći su krenuli ofanzivno ka golu gostiju, najčešće napadima preko krila. Prvu veliku šansu Crna Gora je propustila u 32. minutu, kada je nakon što je Janković sjajno centrirao sa desne strane, Bećiraj sa peterca šutirao glavom, ali je sjajano intervenisao golman Litvanaca –Šetkus.

Samo dva minuta kasnije, Crna Gora je povela. Kapiten Stefan Savić je pogodio iz penala, nakon što je prethodno Limonas igrao rukom u svom kaznenom prostoru.

Ubrzo nakon što je selekcija Litvanije krenula s centra, Crna Gora je duplirala vođstvo. Tomašević je ubacio sa lijeve strane, a Janković sve pratio i iz blizine poslao loptu u mrežu. Igrao se 35. minut.

U drugom poluvremenu po nekoliko pokušaja na obije strane, ali je rezultat ostao nepromijenjen.

Srbija dva puta vodila i nije pobijedila

Fudbaleri Srbije i Rumunije igrali su večeras neriješeno (2:2) u drugom meču C Lige nacija u četvrtoj grupi u Beogradu.

U novoformiranoj Ligi nacija, za Srbiju je oba gola postigao Aleksandar Mitrović, a za reprezentaciju Rumunije Nicolae Stanciu i George Tucudean.

U prva dva minuta utakmice na stadionu u Beogradu, reprezentacija Srbije je izvela tri kornera, ali bez ikakve opasnosti po gol Rumunije.

Prvu šansu imao je za Rumuniju Alexandru Chipciu u sedmom minutu, ali je pucao pored stative.

Već u devetom minutu od početka utakmice, Mitrović je u šesnaestercu dočekao precizan centaršut iz kornera, pucao je glavom po sredini gola, ali je golman odbio loptu u okvir gola.

Pre postizanja prvog gola, u 25. minutu, Kolarov je imao šansu nakon što je pucao po golu, ali mu je Ciprian Tatarusanu odbranio šut koji je išao uz desnu stativu.

Prvi gol je minut kasnije za Srbiju postigao Mitrović u 26. minutu, koji je pored šestorice Rumuna došao do lopte, koju je prethodno Aleksandar Kolarov probio po lijevoj strani i šutirao.

Prije kraja prvog poluvremena, gotovo u poslednjoj sekundi, Alexandru Chipciu je šutirao sa oko 18 metara, lopta je zakačila Kolarova i završila na prečki.

Od 48. minuta, Rumunija je izjednačila na 1:1 kada je Nicolae Stanciu izveo penal i zabio u lijevu stranu gola.

Antonio Rukavina je poslao dugi pas u 53. minutu, ali je Rumunija otklonila opasnost. Srbija je zaradila korner, koji je izveo Adem Ljajić, ali bez pogotka.

Denis Mihai Dragus je imao šansu u 59. minutu, ali je promašio gol zamalo.

Srbija je sa 2:1 povela golom koji je ponovo postigao Mitrović u 63. minutu.

Do novog izjednačenja (2:2) je došlo kada je Nicolae Stanciu ubacio loptu iz kornera, a dočekao ju je George Tucudean i zabio uz desnu stativu u 68. minutu.

Šansu su pred kraj utakmice imale obje reprezentacije, ali je meč završen rezultatom 2:2.

Prethodno su fudbaleri Srbije u okviru grupe 4 u Viljnusu savladali selekciju Litvanije rezultatom 1:0. U istoj grupi Rumunija je kao domaćin igrala nerešeno 0:0 protiv Crne Gore.

Od ostalih rezultata večeras treba istaći pobjedu Portugala protiv Italije od 1:0, te Turske u gostima protiv Švedske od 2:3.

Izvor: (info-ks.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš