Hiddink ne zna za poraz: Chelsea ubjedljiv protiv Crystal Palacea

Chelsea se polahko vraća u formu. Plavci su u 20. kolu Premiershipa slavili u gostima protiv Crystal Palacea rezultatom 3:0 i povezali četiri utakmice u ligi bez poraza.

Hiddink ne zna za poraz: Chelsea ubjedljiv protiv Crystal Palacea

Od dolaska na klupu londonskog kluba Guus Hiddink ne zna za poraz. U četiri utakmice Chelsea je postigao osam pogodaka, a primio tri. Sve to, dakle, od odlaska Josea Mourinha.

U očima navijača Plavaca omraženi Diego Costa u 13 utakmica Premiershipa pod vodstvom Mourinha u ovoj sezoni postigao je tri gola. Kod Hiddinka za tri gola dovoljne su mu bile tri utakmice. Oscar je u 10 utakmica lige u ovoj sezoni dok je Special One bio trener Plavaca postigao jedan gol, a kod Hiddinka u četiri utakmice dva gola. Tako kaže statistika.

U ovom meču Plavci su konačno od početka do kraja bili ekipa koja se smatra favoritom i koja ima samopouzdanje. Istina, i tim Alana Pardewa je nekoliko puta prijetio, ali generalno stanje na terenu je govorilo da Chelsea vodi glavnu riječ.

Oscar je na asistenciju Diega Coste pogodio u 29. minuti za 1:0 što je bio rezultat prvog poluvremena. Bitno je napomenuti da je Eden Hazard meč napustio u 16. minuti zbog povrede, a zamijenio ga je Pedro.

U 60. minuti sjajan gol postiže Willian na asistenciju odličnog Oscara, a konačnih 3:0 nakon asistencije Williana postavlja Diego Costa u 66. minuti.

Crystal Palace je nakon dva remija upisao poraz i sada ima tri utakmice bez pobjede, dok je Chelsea u posljednja četiri meča lige upisao po dvije pobjede i remija.

Rezultati 20. kola Premiershipa:

West Ham - Liverpool 2:0
Sunderland - Aston Villa 3:1
Leicester City - Bournemouth 0:0
Arsenal - Newcastle 1:0
Norwich - Southampton 1:0
WBA - Stoke 2:1
Manchester United - Swansea 2:1
Watford - Manchester City 1:2
Crystal Palace - Chelsea 0:3
Everton - Tottenham (sutra, 17:00 sati)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš