Francuska uoči Eura 2016 razvila mobilnu aplikaciju za upozorenje na terorističke napade

Francuska vlada je razvila mobilnu aplikaciju kako bi upozorila javnost u slučaju terorističkih napada. Aplikacija je objavljena uoči turnira Euro 2016 koji počinje u petak.

Francuska uoči Eura 2016 razvila mobilnu aplikaciju za upozorenje na terorističke napade
Putem aplikacije građani će moći upozoriti policiju u slučaju da sumnjaju na napad, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Francuske. Vlada kaže da je aplikacija razvijena nakon novembarskog napada u Parizu u kojem je poginulo 130 ljudi.

U utorak je britanski ured za strance upozorio da bi stadioni i mjesta gdje ima mnogo ljudi mogli biti mete za napad tokom turnira u malom fudbalu. Korisnici će biti u mogućnosti da se prijave za primanje upozorenja u osam različitih geografskih zona. Upozorenja će ponuditi kratak opis onoga što se dogodilo, kao i savjete o tome kako da ostanu na sigurnom.

Prilikom primanja saopćenja neće se osjetiti vibriranje niti bilo kakav zvuk, kako bi se osiguralo da svaka osoba bude sigurna ukoliko se nalazi u blizini napadača, prenosi Metro News.

Vlada je naglasila da će privatnost korisnika biti zaštićena. Nadogradnja aplikacije upozoravat će korisnike na druge vrste vanrednih situacija kao što su poplave i industrijske nesreće, rekli su zvaničnici.

Aplikacija je dostupna za iOS i Android operativne sisteme.
Tagovi:EP 2016

Vezani članci

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš