Griezmann sa dva gola potopio Njemačku

Francuska u finalu Evropskog prvenstva

Francuska je sa 2:0 savladala Njemačku u polufinalu Evropskog prvenstva i u borbi za titulu će u nedjelju igrati protiv Portugala.

Domaćina turnira je do pobjede vodio dvostruki strijelac Antoine Griezmann.

U 7. minuti Griezmann sa 10 metara šutira po zemlji, ali brani Neuer. Njemačka je potom uspostavila terensku inicijativu, no Lloris je bio siguran u nekoliko navrata.

Francuska je do vodstva došla u sudijskom vremenu prvog poluvremena. Griezmann je centrirao iz kornera, a u skoku sa Evrom Schweinsteiger je igrao rukom i sudija Rizzoli je pokazao na bijelu tačku. Siguran realizator jedanaesterca u 45+2. minuti bio je Griezmann.

Njemačka je u drugom poluvremenu pokušala doći do izjednačenja, ali je Neuer kapitulirao drugi put u 72. minuti.

Kimmich je izgubio loptu u odbrani, a Pogba je centrirao, nakon čega loptu ispušta Neuer, a Griezmann je bio na pravom mjestu i poslao loptu u praznu mrežu. To je Griezmannu bio šesti gol na turniru.

Samo dvije minute kasnije Njemačka je imala najbolju šansu za izjednačenje. Kimich je prelijepo šutirao sa oko 20 metara, ali pogodio je stativu.

Kimmich je u posljednjim sekundama meča mogao pogoditi mrežu Llorisa, no francuski golman je sjajno odbranio njegov udarac glavom.

Francuska će u nedjelju igrati finale protiv Portugala s početkom u 21 sat.

Njemačka: Neuer, Kimmich, Boateng (Mustafi 61'), Howedes, Hector, Kroos, Can (Gotze 67'), Schweinsteiger (Sane 79'), Muller, Ozil, Draxler.

Francuska: Lloris, Sagna, Koscielny, Umtiti, Evra, Pogba, Matuidi, Sissoko, Griezmann (Cabaye 90+1'), Payet (Kante 71'), Giroud (Gignac 78').

Tagovi:EP 2016

Vezani članci

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš