Francuska remijem protiv Švicarske ovjerila prvo mjesto u grupi

U 3. kolu grupe A Francuska je na stadionu Pierre-Mauroy u Lilleu remizirala sa Švicarskom (0:0) i ovjerila prvo mjesto u grupi.

---

Francuska je u ovaj meč ušla kao jedna od samo tri selekcije Eura koje su već osigurale plasman u osminu finala. Pored Francuza, to su uspjeli Španija i Italija. Ovaj meč protiv Švicarske zapravo je bio borba za prvo mjesto tabele.

Selektor popularnih Galskih pijetlova Didier Deshamps na klupi je ostavio ponajboljeg igrača Evropskog prvenstva Dimitrija Payeta koji je postigao dva gola i asistirao jedan od ukupno četiri gola Francuza na ovom takmičenju.

Prva šansa na utakmici pripala je Švicarcima koji su u devetoj minuti kada je nastala gužva u šesnaestercu Francuske. Švicarci su izveli korner, Schar je dodirnuo loptu koja se odbija od Pogbu i udara Djouroua, a onda odbrana Francuske izbija loptu.

Potom su uslijedili pokušaju sjajnog Pogbe koji je odigrao svoju najbolju predstavu na ovom Evropskom prvenstvu. Prvo je u 12. minuti šutirao sa oko 17 metara, Sommer je odbranio, a lopta je prije odlaska u korner odsjela i na prečki. Zatim je Pogba u 14. minuti natjerao Sommera na odlčnu intervenciju da bi samo tii minute kasnije topovskim udarcem lijevom nogom sa oko 23 metra pogodio prečku.

Do kraja poluvremena vidjeli smo po još jednu odličnu šansu na obje strane. Od Francuza je prijetio Koscielny u 25. minuti kada je njegov šut izblokiran, a odna je u 29. minuti prijetio Embolo na drugoj strani kada je također odbrana u ključnom momentu spriječila opasnost.

Francuska je i u drugom dijelu bila bolji tim, a najbolje dvije šanse imali su Griezmann kojem je Sommer u 59. minuti odbranio udarac. Druga šansa zbila se u 76. minuti nakon što je sa klupe ušao Payet i pogodio prečku. Centimetri su dijelili sjajnog veznjaka West Hama da postigne treći gol u uzastopne tri utakmice na Euru.

Na kraju je ostalo 0:0 i obje ekipe idu dalje sa prve dvije pozicije u grupi A.

Francuska: Lloris, Jallet, Rami, Koscielny, Evra, Cabaye, Sissoko, Pogba, Griezmann, Gignac, Coman.

Švicarska: Sommer, Lichtsteiner, Schar, Djourou, Rodriguez, Behrami, Xhaka, Dzemaili, Mehmedi, Shaqiri, Embolo.

Tabela grupe A:

1. Francuska 7
2. Švicarska 5
3. Albanija 3
4. Rumunija 1

Tagovi:EP 2016

Vezani članci

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš