Bez pardona

Francuska razbila Island i plasirala se u polufinale Eura

Ni traga od novog čuda. Francuska je u posljednjoj utakmici četvrtfinala Evropskog prvenstva demolirala Island rezultatom 5:2 i plasirala se u polufinale gdje je čeka aktuelni prvak svijeta Njemačka.

Od početka meča Francuska je nametnula svoj tempo i nije dozvoljavala Islandu da ozbiljnije zaprijeti Llorisu.

Prva prava prilika na utakmici okončana je pogotkom, a zatresla se mreža Islanda kada je Giroud u 12. minuti pogodio za 1:0.

Ne možemo reći da je Island bio šokiran ranim zaostatkom koliko je Francuska zaista bila superioran tim i nastavila je igrati istim tempom. Šok je zapravo uslijedio osam minuta kasnije kada je Pogba nakon ubačaja Griezmanna udvostručio vodstvo Francuza tako da je u 20. minuti bilo 2:0.

Šansu da smanji vodstvo Island je imao u 24. minuti. Gunnarsson je ubacio iz auta, Sigthorsson prebacio do Bodvarssona koji sa oko sedam metara šutira preko gola.

Tu je Island imao prvu i posljednju šansu da uhvati rezultatski priključak, jer je Francuska sjajnom igrom stigla do novog gola kojim je skoro sve bilo gotovo. Svoj treći gol na prvenstvu upisao je Payet u 42. minuti lijepim udarcem sa oko 16 metara.

Sve je bilo jasno u 45. minuti kada Griezmann lobuje Halldorsson za 4:0. To je bio četvrti gol Griezmanna na Euru i sada je najbolji strijalc prvenstva.

Na odmor se otišlo s tim rezultatom, a Islanđani su smanjili na 4:1 u 56. minuti kada je svoj drugi gol na Euru postigao Sigthorsson.

Ipak, samo tri minute kasnije bilo je 5:1. Stijelac je drugi put na utakmici, a treći put na prvenstvu bio Giroud.

Island je do kraja meča uspio smanjiti na 5:2 u 84. minuti kada se u strijelce upisao Bjarnason.

Francuska će u polufinalu igrati protiv Njemačke narednog četvrtka.

Francuska: Lloris, Sagna, Koscielny (Mangala 72'), Umtiti, Evra, Pogba, Matuidi, Sissoko, Griezmann, Payet (Coman 80'), Giroud (Gignac 59').

Island: Halldorsson, Saevarsson, R Sigurdsson, Gudmundsson, Bjarnason, Sigthorsson (Gudjohnsen 83'), G Sigurdsson, Arnason (Ingason 46'), Bodvarsson (Finnbogason 46'), Gunnarsson, Skulason.

Tagovi:EP 2016

Vezani članci

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš