Kozačik zaustavio napade Tri lava

Engleska i Slovačka odigrali meč bez pogodaka

U 3. kolu grupe B u Saint-Etienneu snage su odmjerili Slovačka i Engleska. Na kraju je bilo 0:0.

Engleska i Slovačka odigrali meč bez pogodaka
Pred posljednji okršaj u grupi Tri lava su imali četiri boda na kontu, dok su izabranici Jana Kozaka skupili tri.

Englezi su osvojenim bodom pali na drugo mjesto (Vels prvi), dok je Slovačka zauzela poziciju tri i ima velike šanse da nastavi takmičenje.

Englezi su nešto ofanzivnije ušli u ovaj meč. Igrao se 9. minut kada je Sturridge pucao izvan šesnaesterca, ali je izblokiran.

Pet minuta poslije svoj udarac isporobao je i Lallana. Nije bio precizan. Premda se očekivalo kako će Englezi veći dio utakmice igrati u drugoj brzini, to se nije desilo. Igrači Tri lava bili su motivisani za igru i stvarali su šanse pred golom Slovaka.

Vardy je u 18. minuti utrčao u šesnaesterac Slovače i dobro šutirao. Ipak, Kozačik sjajno brani.

U 28. minuti Englezi su izveli dobru akciju, ali je odbrana Slovače izbila loptu u polje. Lallana je u 33. minuti bio u dobroj prilici nakon još jedne dobre akcije. No, njegov udarac zaustavio je Kozačik. Nogometaš Liverpoola mogao je i puno bolje šutirati.

Do kraja prvih 45 minuta izabranici Roya Hodgsona su stvorili još jednu šansu. Henderson je pucao iz voleja, ali je njegov udarac uzblokiran. Na odmor se otišlo bez golova. Engleska je imala devet udaraca, a Slovačka samo jedan u prvom poluvremenu.

I u nastavku igrači Gordog Albiona nastavili su napadati. Ipak, nisu imali rješenje kakao da probiju posljednji bedem. U 51. minuti Slovaci su mogli povesti nakon greške Smallinga. No, Hart je otklonio opasnost.

Samo minut poslije Kozačik ponovo dobro brani udarac Clynea. Potom je Weiss testirao golmana Manchester Cityja koji je oprezan.

Igrao se 61. minut kada su Englezi izveli sjajnu akciju. Pucao je Dele Alli a jedan igrač Slovačke loptu je sa gol-crte izbio u korner i spasio siguran pogodak.
Nakon toga se najčešće igralo između dva šesnaesterca.

Englezi su imali više od igre ali nisu uspjevali da pronađu način da savladaju Kozačika. Ostalo je 0:0.

Engleska je skupila 5, a Slovačka 4 boda.
Tagovi:EP 2016

Vezani članci

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš