Džeko pocrvenio u pobjedi Rome, Napoli ubjedljiv protiv Atalante

Nakon šest vezanih utakmica bez pobjede u svim takmičenjima Roma je konačno slavila. U 17. kolu Serie A na domaćem terenu Vučica je sa 2:0 savladala Genou.

Džeko pocrvenio u pobjedi Rome, Napoli ubjedljiv protiv Atalante

Prvo poluvrijeme je proteklo bez velikih šansi sve do 42. minute kada je Gakpe nakon solo prodora imao sjajnu šansu, ali je Szczesny još bolje intervenisao. Ubrzo je uslijedila kazna na drugoj strani. U istoj minuti Florenzi pogađa za 1:0.

Szczesny se istakao još jednom odličnom intervencijom i u 49. minuti kada je zaustavio udarac Lazovića. Na Romi se i u ovom meču vidjelo da nisu u formi i Genoa je bez većih poteškoća dolazila u napad.

Ipak, naredna šansa pripala je Vučici u 71. minuti kada je Džekin udarac zaustavio odbrambeni igrač Genoe ispred gol-linije.

Tri minute kasnije Dijamant pada u šesnaestercu nakon čega traži penal. Sudija se nije oglasio, a onda je naš igrač uputio psovke na engleskom jeziku zbog čega je dobio crveni karton.

Na sreću za tim Rudija Garcije rezervista Umar pogađa za konačnih 2:0 u 89. minuti.

Napoli je nakon dvije utakmice bez pobjede slavio u gostima protiv Atalante. Prvo poluvrijeme proteklo je bez golova, a onda je uslijedila golijada u drugom dijelu. Hamšik je u 52. minuti pogodio iz penala za vodstvo Napolitanaca, ali je samo dvije minute kasnije Gomez izjednačio.

Novo vodstvo gostima donosi Higuain u 62. minuti na asistenciju Jorginha. Samo 12 minuta kasnije Jorginho dobija drugi žuti karton i Napoli ostaje sa igračem manje.

Međutim, to nije spriječilo tim Mauricija Sarrija da osigura pobjedu drugim golom Higuaina u 85. minuti susreta. To je 16. gol Argentinca u Seriji A po čemu je ubjedljivo najbolji strijelac lige. Iza njega je Eder iz Sampdorije sa 10 pogodaka.

Vrijedi napomenuti da je Hamšik u 91. minuti promašio penal kojeg je skrivio Paletta zbog čega je zaradio isključenje.

Fiorentina je na domaćem terenu sa 2:0 slavila protiv Chieva. Kalinić je pogodio u 20, a Ilićić u 32. minuti.

Jedini remi u terminu od 15 sati upisali su Verona i Sassuolo. Floccari je pogodio za goste u 35. minuti, a izjednačenje za konačnih 1:1 donio je Luca Toni u 39. minuti.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš