Cristiano Ronaldo najbolji igrač Evrope za sezonu 2015/16.

Portugalac Cristiano Ronaldo izabran je za najboljeg igrača Evrope za sezonu 2015/16. Ovo je za Ronalda drugi put u karijeri da se okiti ovom nagradom. Njegova konkurencija u najužem izboru bili su Francuz Antoine Griezmann i Velšanin Gareth Bale.

Iza Ronalda je njegova najbolja sezona u karijeri što je kazao i sam Portugalac u razgovoru za zvaničnu stranicu UEFA-e, jer je osvojio titulu Lige prvaka sa Real Madridom i titulu Evropskog prvenstva sa Portugalom.

Ronaldo je u prethodnoj sezoni postigao 35 golova i upisao 11 asistencija u 36 nastupa u Primeri. Tome je dodao čak 16 golova i četiri asistencije u 12 nastupa u Ligi prvaka, te tri gola i dvije asistencije u sedam utakmica za Portugal na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Iza Ronalda ostali su Griezmann, koji je prethodne sezone upravo od Ronaldovih timova gubio finale Lige prvaka sa Atletico Madridom i finale Eura sa Francuskom, i Bale, koji je zajedno sa Ronaldom osvojio Ligu prvaka dok je na Euru zaustavljen u polufinalu sa Velsom od Ronalda i Portugala.

Četvrto mjesto prema izboru novinara iz 55 članica UEFA-e zauzeo je Barcelonin Luis Suarez, dok su peto i šesto mjesto zauzeli Leo Messi (Barcelona i Argentina) i Gianluigi Buffon (Juventus i Italija. Slijede Pepe (Real Madrid i Portugal), Manuel Neuer (Bayern Minhen i Njemačka), Toni Kroos (Real Madrid i Njemačka) te Thomas Muller (Bayern Minhen i Njemačka) koji je na 10. mjestu.

Najbolja fudbalerka Evrope je Ada Hegerberg (Lyon i Norveška) koja je slavila ispred Amandine Henry (Lyon/Portland Thorns i Francuska) i Dzsenifer Marozsán (Frankfurt/Lyon i Njemačka).

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš