Guardiola deveti put slavio protiv Mourinha

City savladao United na Old Traffordu sa 2:1

Prvi duel Josea Mourinha i Pepa Guardiole u engleskom prvenstvu i 17. ukupno pripao je španskom stručnjaku. Manchester City je u grotlu Old Trafforda u četvrtom kolu Premiershipa savladao Manchester United rezultatom 2:1.

City savladao United na Old Traffordu sa 2:1

Guardiola sada ima devet pobjeda u međusobnim duelima sa Mourinhom. Specijalni je slavio samo tri puta, dok je pet mečeva završeno bez pobjednika.

U prvom poluvremenu dominirao je City, a u drugom United.

City je poveo u 15. minuti. Kolarov je poslao dugu loptu, Iheanacho je spustio glavom, Blind je katastrofalno pogriješio, loptu je ispred njega pokupio De Bruyne, izašao sam na De Geu i rutinski pogodio za vodstvo Građana.

City je udvostručio prednost u 35. minuti. De Bruyne je iskosa sa desne strane šutirao i pogodio stativu, odbrana Uniteda na čelu sa De Geom je samo posmatrala šta se dešava u njihovom kaznenom prostoru, a Iheanacho je rutinski pospremio loptu u mrežu.

United je do poluvremena uspio smanjiti rezultat preko Ibrahimovića. Rooney je skoro sa sredine terena centrirao iz slobodnog udarca, Bravo je izletio na loptu, no u sudaru sa svojim saigračem Stonesom lopta mu je ispala, a Ibrahimović je iz voleja silovito pogodio nebranjenu mrežu gostiju.

U drugom poluvremenu Mourinho je odlučio u igru poslati Rashforda koji je unio živost po lijevoj strani napada Crvenih đavola.

U drugom poluvremenu Ibrahimović je još nekoliko puta pokušao ugroziti gol Brava, no nije bio precizan. United je sredinom drugog poluvremena tražio jedanaesterac nakon sudara Brava i Rooneya, no sudija Clattenburg je samo odmahnuo na proteste igrača domaće ekipe.

U 70. minuti mreža Cityja se zatresla drugi put, no gol je poništen. Rashford je šutirao, lopta je pogodila Ibrahimovića koji je bio u dubokoj ofsajd poziciji i završila je u mreži, te je gol opravdano poništen.

Pet minuta kasnije priliku da stavi tačku na "i" imao je De Bruyne, no pogodio je samo stativu.

Do kraja meča United je pokušao stići do izjednačenja, no odbrana Cityja je uspješno otklonila sve napade i Građani su došli do velikog trijumfa.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš