Čista rutina: Barcelona još jednom pobjedom nad Arsenalom među osam najboljih timova Evrope

U Kataloniji ništa novo. Barcelona je još jednom pobijedila Arsenal. U uzvratu na Nou Campu bilo je 3:1 što je u zbiru sa onih 2:0 iz Londona ukupno 5:1 za Blaugranu koja se plasirala među osam najboljih timova Evrope. Usput, ovo je 38. vezani meč bez poraza Messija i družine u svim takmičenjima.

---

Arsenal je dobro otvorio meč i tokom prvih 15 minuta uglavnom imao glavnu riječ na terenu, ali je bilo jasno da se čeka samo jedan bljesak grandiozne Barcelone. Ozil i Elneny su "potezali" sa oko 25 metara tek toliko da uzbude publiku.

No, prava uzbuna desila se na drugoj strani u 17. minuti kada je Neymar dugim pasom lansirao Messija koji se našao ispred Ospine, ali golman Arsenala odlično brani. Ipak, Ospina nije mogao ništa minutu kasnije kada je Neymar nakon asistencije Suareza izašao jedan na jedan sa golmanom Arsenala i matirao ga.

Duel istog dvojca vidjeli smo i u 30. minuti, ali je ovaj put Ospina bio uspješniji. U finišu prvog poluvremena Arsenal je imao tri obećavajuće šanse preko da preko Elnenyja, Alexisa i Welbecka stigne do izjednačenja, ali rezultat se nije mijenjao.

Arsenal je uspio izjednačiti u 51. minuti prelijepim pogotkom Elnenyja koji je vratio nadu Topnicima. Gostima je pomogla i nova odbrana Ospine u 56. minuti kada brani udarac Messija. Dvije minute kasnije Welbeck je bio u prilici za Arsenal, ali je Mascherano u ključnom trenutku otklonio opasnost.

Posljednji tračak nade za Arsenal odnio je Suarez u 65. minuti na asistenciju Dani Alvesa. Urugvajac je još jednom pokazao o kakvom se majstoru radi kada je iz voleja zakucao loptu u mrežu Ospine. Konačnih 3:1 postavio je Leo Messi u 88. minuti čime je kompletiran golgeterski učinak nevjerovatnog trojca MSN i u ovom meču, te ovjeren prolazak Barce među osam najboljih timova Lige prvaka.

Barcelona: Ter Stegen, Alves, Mascherano, Mathieu, Alba, Busquets, Iniesta, Rakitić, Messi, Neymar, Suarez.

Arsenal: Ospina, Bellerin, Gabriel, Koscielny, Monreal, Flamini, Elneny, Iwobi, Ozil, Alexis, Welbeck.

Vezani članci

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš