Bolton, Fulam i Notingem dobili zabranu na transfere

Klubovi iz prve engleske lige (Championship) Bolton, Fulam i Notingem Forest dobili su zabranu na transfere do kraja sezone zbog kršenja pravila Udruženja fudbalskih liga.

Bolton, Fulam i Notingem dobili zabranu na transfere

Fulam i Notingem Forest premašili su granicu propisanu finansijskim fair-playom, koja je utvrdila da maksimalan gubitak po sezoni može biti šest miliona funti. Bolton nije dostavio svoju dokumentaciju i biće pod suspenzijom sve dok ne dokaže da je poslovao u skladu sa finansijskim fair-playom, prenose britanski mediji.

Premierligaš Bornmut mogao bi se takođe suočiti sa kaznom nakon što su prekoračili dozvoljenu sumu. Ovaj klub je prošle sezone ostvario plasman u Premier ligu nakon što je osvojio Championship. I Milvol je premašio dozvoljeni iznos, ali nisu kažnjeni jer su ispali u treći razred engleskog fudbala (League One).

Fulam i Forest imaju priliku da im se ukine suspenzija u junu. Za to im je potrebno da dokažu kako njihov operativni gubitak ne prelazi tri miliona funti, a da pritom investicije akcionara za sezonu 2015/16. ne prelaze tri miliona funti. Zabrana za Forest je ustvari produženje postojeće, koja im je izrečena još u decembru 2014.

Bolton, koji ima dug od 172,9 miliona funti, saopštio je da su uvjereni kako će ispoštovati finansijski fair-play. Istakli su da će neophodne dokumente moći dostaviti tek nakon što riješe dugoročna i kratkoročna pitanja finansiranja kluba.

Iz Udruženja fudbalskih liga Engleske saopšteno je da brojni drugi klubovi imaju problema sa ispunjavanjem uslova finansijskog fair-playa, a da će eventualne odluke o suspenziji transfera biti objavljene u dogledno vrijeme. Jedan od tih klubova je i Lester Siti, lider Premier lige.

Iz Bornmuta su naglasili kako se nadaju u pozitvno rješenje njihove situacije, posebno nakon što su obavili razgovore sa predstavnicima Udruženja fudbalskih liga.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš