Barcelona preokretom do pobjede protiv Seville, sjajan pogodak Messija

U 26. kolu španske Primere Barcelona je na stadionu Camp Nou ugostila Sevillu. Gosti su poveli, ali je Barca preokrenula i pobijedila rezultatom 2:1.

Barcelona preokretom do pobjede protiv Seville, sjajan pogodak Messija

Na utakmici Barcelone i Seville prvi su zaprijetili gosti, Kolodziejczak se našao u prilici gol u 8. minuti nakon odbijanca, ali je šutirao iznad gola Katalonaca.

Šest minuta kasnije je Barca mogla kazniti taj promašaj, Suarez se našao u situaciji jedan na jedan s golmanom Seville Ricom, koji je odbranio njegov udarac.

Igrala se 14. minuta kada je Messi pokušao postići pogodak direktno iz kornera, lopta je pogodila stativu i odbila se do Suareza, koji je odmah šutirao s vrha šesnaesterca i pogodio prečku.

Hladan tuš za domaće uslijedio je u 20. minuti. Mreža Barcelone se zatresla nakon lijepe akcije i asistencije Tremoulinasa pogodio Vitolo.

Međutim, Barca se brzo vratila u igru, a za to je zaslužen nevjerovatni Messi, koji je fantastičnim golom iz slobodnog udarca u 31. minuti izjednačio rezultat na 1:1. Golman Rico je bio nemoćan.

Samo tri minute kasnije je Sevilla mogla do vodstva, ali je udarac Vitolla izblokirala odbrana Barce. U 37. minuti je ponovo zaprijetio Messi, šutirao je s ivice šesnaesterca, no, Rico je ovog puta odbranio.

Prvo poluvrijeme na stadionu Camp Nou završeno je rezultatom 1:1.

Na otvaranju drugog poluvremena Neymar je zahvatio loptu volejem, ali je njegov udarac izblokiran. Ipak, odbrana Seville je kapitulirala u 48. minuti kada je Suarez asistirao Piqueu za vodstvo Barce rezultatom 2:1.

U 51. minuti utakmice je Gameiro uputio udarac prema golu Katalonaca, a dobrom reakcijom se istakao golman Bravo. U narednoj minuti na drugoj strani se ukazala prilika za Neymara, koji iz peterca nije uspio savladati golmana Seville. Nakon toga je u 54. minuti pokušao Busquets, ali je bio neprecizan.

Igrala se 60. minuta kada je Sergi uputio udarac glavom ka golu Seville i pogodio saigrača, pa opasnosti po gol gostiju nije bilo. Veliku priliku Suarez nije iskoristio u 73. minuti, šutirao je iz šesnaesterca, ali je Rico odbranio. Tri minute kasnije je i Messi propustio izglednu šansu ispred gola Seville.

Gosti su u 70. minuti zaprijetili nakon kornera, lopta je došla do N'Zenzija, koji je šutirao pored gola Barcelone.

Do kraja utakmice je bilo još nekoliko prilika, ali se rezultat nije mijenjao, ostalo je 2:1 za Barcelonu. Katalonci sada imaju 66 bodova i nalaze se na liderskoj poziciji na tabeli sa prednošću od osam bodova nad drugoplasiranim Atletico Madridom.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš