Liga prvaka

Atletico remijem bez pogodaka izbacio Bayer u osmini finala

Atletico Madrid je sačuvao prednost iz Leverkusena (4:2) odigravši 0:0 protiv Bayera na "Vicente Calderonu" i plasirao se u četvrtfinale Lige prvaka.

Atletico remijem bez pogodaka izbacio Bayer u osmini finala

U veoma otvorenom susretu prvi su zaprijetili gosti. U 4. minuti Volland je šutirao iskosa sa lijeve strane, ali je lopta otišla za malo pored gola,

Atletico je prvi put zaprijetio u finišu prvog poluvremena. Najprije je Correa imao stopostotnu šansu, ali je Leno fantastično intervenisao. Samo dvije minute kasnije pokušao je i Koke, ali je Leno vrhovima prstiju uspio skrenuti loptu u korner.

Prvu priliku u drugom poluvremenu imao je Atletico. Griezmann je izašao sam pred Lena i odlučio ga lobovati, no lopta je ipak proletila pored stative.

Oblak je spasio Atletico u 68. minuti kada je razmaku od samo pet sekundi napravio tri fenomenalne odbrane. Prvo je šutirao Kampl, pa dva puta Volland, ali je Oblak sva tri puta izašao kao pobjednik. Na kraju akcije Chicharito je promašio čitav gol.

Oblak je još jednom bio najzaposleniji igrač na terenu u 80. minuti. Najprije je Baileyev šut sa tridesetak metara odbio u korner, a nakon ubačaja iz ugla sjajno je odbranio i Kamplov šut.

Posljednju priliku na meču imao je Saul u 85. minuti kada je sa dvadesetak metara šutirao u dobro postavljenog Lena.

Izvlačenje parova četvrtfinala Lige prvaka bit će obavljeno u petak.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš