Atletico nakon produžetaka i penala eliminisao PSV i prošao u četvrtfinale Lige prvaka

Atletico Madrid je u drugoj utakmici osmine finala Lige prvaka ugostio PSV nakon što je prvi susret u Holandiji završen bez golova. U revanšu također nije bilo golova, pa su se igrali produžeci, a plasman u četvrfinale je nakon boljeg izvođenja penala izborio Atletico Madrid.

Veliku priliku za vodstvo Atletica propustio je Griezmann u 15. minuti, snažno je šutirao, ali je golman PSV-a Zoet uspio zaustaviti njegov udarac. Potom je dvije minute kasnije opasno zaprijedio Diego Godin, ispratio je centaršut, ali na kraju udarcem glavom loptu poslao iznad prečke gola PSV-a.

Gosti iz Holandije su ozbiljno zaprijetili u 28. minuti, Marco van Ginkel je uputio loptu u šesnaesterac, bilo je veoma opasno, ali je golman Atletica Jan Oblak odlično intervenisao i otklonio opasnost.

Do novog uzbuđenja čekalo se do 40. minute kada je s distance snažno šutirao Carrasco, a lopta prošla nekoliko centimetara iznad gola PSV-a. Prvo poluvrijeme završeno je bez golova.

U nastavku je također bilo zanimljivo na terenu. Igrala se 50. minuta kada je Gimenez nakon kornera uputio udarac glavom, a lopta završila pored stative gostujućeg gola. Osam minuta kasnije su zaprijetili gosti preko Locadije, čiji je udarac u stativu odbio golman Oblak. Potom je pokušao i De Jong, ali neuspješno.

Potom su uslijedile dvije prilike za Fernanda Torresa, prva u 70., a druga u 86. minuti. Ipak, Zoet je u oba navrata uspio sačuvati svoju mrežu. Do kraja regularnog dijela utakmice golova nije bilo, a s obzirom na činjenicu da je prvi susret završen istim rezultatom, igrali su se produžeci.

Produžeci

Početkom prvog produžetka, tačnije u 95. minuti, Hernandez se našao u prilici ispred gola PSV-a, skočio je i zahvatio loptu, ali je bio neprecizan. Ova šansa je bila jedina u prvom produžetku večerašnje utakmice, dok je u drugom šansu za PSV propustio Propper. Pobjednik, odnosno putnik u četvrtfinale Lige prvaka, odlučen je nakon izvođenja penala.

Penali, Atletico Madrid - PSV 8:7

Nakon velike drame, uspješniji pri izvođenju penala bili su nogometaši Atletico Madrida. Tragičar je bio nogometaš PSV-a Narsingh. Pobjedonosni gol za Atletico je postigao Juanfran.

Van Ginkel (PSV) - gol, Griezmann (Atletico Madrid) - gol, Guardado (PSV) - gol, Gabi (Atletico Madrid) - gol, Propper (PSV) - gol, Koke (Atletico Madrid) - gol, Bruma (PSV) - gol, Niguez (Atletico Madrid) - gol, Moreno (PSV) - gol, Torres (Atletico Madrid) - gol, Lestienne (PSV) - gol, Gimenez (Atletico Madrid) - gol, Arias (PSV) - gol, Filipe Luis (Atletico Madrid) - gol, Narsingh (PSV) - gol, Juanfran (Atletico Madrid) -gol.

Vezani članci

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš