Liga prvaka

Atletico Madrid Carrascovim golom savladao Bayern na "Vicente Calderonu"

Atletico Madrid je na "Vicente Calderonu" sa 1:0 savladao minhenski Bayern u drugom kolu grupe D Lige prvaka. Na ovaj način Atletico je ostao neporažen u svim takmičenjima, dok je istovremeno nanio prvi poraz Bavarcima u svim takmičenjima ove sezone.

Atletico Madrid Carrascovim golom savladao Bayern na "Vicente Calderonu"

Prvu veliku priliku imao je napadač domaćih Fernando Torres u 12. minuti susreta. Ukrao je loptu Javiju Martinezu, no previše je komplikovao u kaznenom prostoru Bavaraca i Španac mu je uspješno izblokirao šut.

Već u narednoj minuti Bayern je zaprijetio. Thiago Alcantara je uposlio Thomasa Müllera na fantastičan način, ali Jan Oblak je odlično intervenisao.

Najbolju priliku za domaćina imao je Torres u 23. minuti susreta. Nakon kornera odbrana Bayerna je zaboravila El Niña na drugoj stativi i kad su svi već na "Vicente Calderonu" vidjeli loptu u mreži, Torres je sa metar glavom pogodio samo stativu.

U 28. minuti Phillip Lahm je centrirao sa desne strane, a najbolji strijelac Baerna Robert Lewandowski je glavom sa desetak metara šutirao pravo u Oblaka.

Torres je ponovo bio u velikoj šansi u 34. minuti. Koke ga je idealno poslužio, napadač Atletica je izašao oči u oči sa Manuelom Neuerom, no iskosa sa lijeve strane pogađa samo vanjsi dio mreže.

U narednom napadu Jorgandžije su povele. Antoine Griezmann je sjajno uposlio Yannicka Ferreire Carrasca, koji prizemnim šutem od stativu matira Neuera u 35. minuti za 1:0.

U 39. minuti Bayern je mogao doći do izjednačenja. David Alaba je uposlio Francka Riberyja, on je odigrao dupli pas sa Lewandowskim, ali je sa desetak metara šutirao pored gola.

Drugo poluvrijeme bilo je mnogo manje sadržajnije od prvog. Počelo je prilikom Müllera u 50. minuti, no nakon kornera napadač Bavaraca je šutirao glavom pored gola.

Alaba je bio blizu izjednačenja u 56. minuti, no njegov šut je fantastično odbranio Oblak i odbio loptu u korner.

Strijelac gola za Jorgandžije Carrasco je pokušao udvostručiti prednost domaćina, ali je Neuer na čudesan način odbranio njegov udarac sa vrha kaznenog prostora.

Najbolju priliku za Bayern u drugom poluvremenu imao je Lewandowski u 77. minuti kada je sa sedam metara šutirao glavom, no lopta je otišla pored desne stative Oblakovog gola.

Rezervista Arjen Robben je u 81. minuti šutirao sa vrha kaznenog prostora, ali nije bio precizan.

U 83. minuti Arturo Vidal je veoma naivno skrivio penal u 83. minuti nad Filipe Luisom, no Griezmann je sa bijele tačke pogodio samo prečku. U nastavku akcije Vidal je napravio još jedan oštar i glup start nad Saulom Ñiguezom, no sudija Marciniak mu je progledao kroz prste i nije ga isključio iz igre.

Atletico je mogao do ubjedljive pobjede u prvoj minuti sudijske nadoknade drugog poluvremena, no rezervista Kevin Gamjeiro je šutirao pored gola.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš