Mudiay trojkom u posljednjoj sekundi donio pobjedu Denveru protiv Philadelphije, pet poena za Nurkića

Denver Nuggetsi su sinoć pobijedili Philadelphia 76erse rezultatom 104:103, a trojku vrijednu trijumfa je gotovo s centra pogodio Emanuell Mudiay.

Mudiay trojkom u posljednjoj sekundi donio pobjedu Denveru protiv Philadelphije, pet poena za Nurkića

Nuggetsi su bolje igrali na početku utakmice, imali su prednost od sedam poena razlike pri rezultatu 14:7, nakon čega je Philadelphia napravila seriju od 17:0 i došla do prednosti od 11 poena pri rezultatu 32:22. Prva četvrtina završena je u koristi 76ersa rezulatom 35:24.

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić je priliku za igru dobio u drugoj četvrtini pa je sa osam i po odigranih minuta postigao četiri ponea, a odigrao je sjajno i u odbrani upisavši pet defanzivnih skokova i tri blokade. Nuggetsi su u drugom periodu igre postigli 29 poena, a 76ersi samo deset. Na poluvremenu je Denver imao osam poena prednosti, bilo je 53:45.

Treća četvrtina je pripala Philadelphiji, 76ersi su ubacili 28, a Nuggetsi šest poena manje. Philadelphia je dominirala u posljednjoj četvrtini, a minut do kraja činilo se da će gostujući košarkaši doći do desete pobjede jer su imali pet razlike. Ipak neizvjesna završnica i trojka Mudiayja sa zvukom sirene donijela je 30. pobjedu Denveru.

Nurkić je za 16 minuta provedenih na paketu postigao pet poena imao pet skokova i napravio je pet faulova, a tome je dodao i četiri blokade.

Mudiay je sa 27 poena bio najefikasniji u redovima Denvera, dok je sa druge strane najviše ubacio McConnell, ukupno 17 poena.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš