Juniorske kvalifikacije za Euroligu: Čampara i Gegić pred sudar protiv Muse

Juniori Sparsa su izborili plasman u polufinale kvalifikacionog turnira juniorske Eurolige koji se igra u Beogradu nakon što su u grupi savladali Albu iz Berlina i Budućnost iz Podgorice. Slijedi duel protiv Cedevite koju predvodi fenomenalni Džanan Musa.

Juniorske kvalifikacije za Euroligu: Čampara i Gegić pred sudar protiv Muse
Sani Čampara je uz Amara Gegića prvo ime Sparsa na ovom turniru i upravo su ova dva momka predvodili svoj tim u pobjedama protiv Albe i Budućnosti, ali i u porazu od Crvene zvezde.

"Vjerovatno najbolja utakmica koju smo dosad odigrali. Bili smo kao 'klapa' , igrali smo timski i uspjeli smo zajedno ostvariti pobjedu. Još uvijek to nismo pravi mi, ali iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje. Sutra neće biti nimalo lagana utakmica. Cedevita je jedna od najjačih ekipa i mislim da moramo dati sve od sebe ukoliko želimo da pobijedimo", kazao je Čampara nakon meča protiv Budućnosti.

Briljantnu predstavu u pobjedi protiv Budućnosti pružio je Amar Gegić koji je ubacio 26 poena uz 15 skokova i 10 asistencija.

"Super je utakmica izgledala. Imali smo energiju i dobili smo s ovom pobjedom još više snage za dalje. Zadovoljan sam svojom igrom danas, ali pobjeda je bila u prvom planu", riječi su Amara Gegića.

Naredni susret Sparsa je protiv Cedevite koju predovodi vjerovatno najbolji junior u Evropi, naš dragulj - Džanan Musa. Međutim, u zagrebačkom timu postoji bojazan da Musa neće biti potpuno spreman za meč pošto je u posljednjem kolu grupe u pobjedi Cedevite nad Zemunom ranije napustio meč zbog povrede koljena.

"Neće biti prvi put da se borimo jedan protiv drugog i svaki put su bile uzbudljive utakmice, pa sam siguran da će i ova biti takva", smatra Čampara.

Utakmica između Sparsa i Cedevite na rasporedu je danas od 12 sati, a drugi polufinalni par čine vječiti rivali Partizan i Crvena zvezda. Turnir će biti okončan danas, a pobjednik ide na završnicu Eurolige gdje su ranije plasman izborili beogradski Mega Lex, Real Madrid i litvanski Žalgiris.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš