Bajramović: Fizički smo prelomili meč; Hodžić: Ovo je naša najbolja utakmica u sezoni

U derbiju 15. kola košarkaške Lige 12 odigranom u Mrkonjić Gradu, Sparsi su slavili gostujuću pobjedu protiv Mladosti rezultatom 98:92.

Bajramović: Fizički smo prelomili meč; Hodžić: Ovo je naša najbolja utakmica u sezoni
Najviše poena za Sparse, ukupno 26, upisao je kapiten Kenan Bajramović koji je nakon meča kazao da je njegov tim bio fizički superiorniji što je donijelo prevagu u ključnim momentima.

"Čestitam svim igračima na dobroj i borbenoj igri. Utakmica je bila teška, ali smo je fizički prelomili. Naš rad u posljednjih 10-15 dana se pokazao u ovom meču. Dobra i jaka utakmica, drago mi je što smo pobijedili Mladost na njenom terenu gdje je bila neporažena u ovoj sezoni", kazao je centar Sparsa.

Bek Sparsa Dino Hodžić smatra da je utakmica u Mrkonjić Gradu najbolja utakmica Sparsa u ovoj sezoni, a tome u prilog ide i činjenica da su Sparsi nanijeli prvi domaći poraz Mladosti u ovoj sezoni.

"Došli smo s namjerom da prekinemo niz od dva uzastopna poraza. To smo uspjeli i nanijeli smo prvi domaći poraz ekipi Mladosti. Odigrali smo dobru odbranu, dobar napad, poslužio nas je i vanjski šut i sve što smo se dogovorili to smo i uradili, a to je pridonijelo pobjedi. Mislim da je ovo naša najbolja utakmica u ovoj sezoni. Nije bilo oscilacija u igri i naš rad se isplatio", smatra Dino Hodžić.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš