Grosjean: Volio bih voziti za Ferrari prije završetka karijere

Romain Grosjean će od naredne sezone voziti za novonastalu američku momčad Haas F1, koja surađuje s Ferrarijem. Vozit će uz Meksikanca Estebana Gutierreza

---

Francuski vozač Formule 1 Romain Grosjean će nakon pet godina napustiti momčad Lotusa. Od sljedeće sezone vozit će za novonastalu američku momčad Haas F1 Team uz dosadašnjeg test vozača Ferrarija Estebana Gutierreza.

Iako se rodio u Ženevi i ima francusko-švicarsku putovnicu, Grosjean je odlučio nastupati pod francuskom zastavom. Godine 2008. ulazi u Formulu 1 kao test vozač Renaulta nakon što je Nelson Piquet Jr. promoviran u drugog vozača iza Fernanda Alonsa. 

Iste godine, Grosjean je preuzeo Piquetovo mjesto nakon velike Renaultove afere poznate pod nazivom "Crashgate", kad se Piquet Jr. na VN Singapura zabio u ogradu uzrokovavši izlazak sigurnosnog automobila. Alonso je u toj utrci startao tek s 15. pozicije, ali se izlaskom sigurnosnog automobila probio na prvu poziciju i pobijedio na stazi Marina Bay u Singapuru. 

Francuz je odvozio sezonu 2008. godine do kraja, ali je po završetku iste napustio Formulu 1. Vratio se 2010. godine u Lotus uz momčadskog kolegu Kimija Raikkonena, koji je godinu ranije napustio Ferrari i posvetio se rallyju. Grosjean je za vrijeme provedeno u  Lotusu deset puta završio na postolju, a skupio je 281 bod u karijeri.

Momčad Haas, suvlasnika NASCAR-a Genea Haasa, usko surađuje sa Scuderijom Ferrari, a Grosjean priznaje da odluka o pristupanju američkoj momčadi nije donesena zbog mogućeg napretka i konačnog prelaska u Ferrari.

- Pitajte bilo kojeg vozača na svijetu i ni jedan neće reći kako ne bi volio voziti za Ferrari jednog dana. Nije to bio presudan faktor u mojoj odluci, ali dobro je znati da mogu izgraditi momčad koja ima podršku Ferrarija - rekao je Grosjean.

Uzevši u obzir da će ga momčad iz Maranella pratiti i da će Kimi Raikkonen uskoro u mirovinu, ukoliko se dokaže, Grosjean bi mogao preuzeti ulogu drugog vozača Ferrarija iza Sebastiana Vettela. 

- Ferrari bi bio san u sljedećih nekoliko godina. Ne znam hoće li to biti za dvije, tri ili četiri godine, ali volio bih voziti za Ferrari prije kraja svoje karijere - zaključio je Francuz. 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš