Standardno visoko: Otkrivena cijena Galaxyja S7 i S7 Edge

Samsungovi flagship telefoni dolaze sa posebno visokom cijenom i ta će se činjenica vjerovatno ponoviti i ove godine.

Početna cijena smartphonea Samsung Galaxy S6 iznosila je oko 170 eura sa ugovorom te oko 620 eura bez ugovora. Zakrivljena Edge verzija telefona koštala je oko 90 eura više.

Ukoliko je vjerovati glasini sa holandske stranice Tweakers, nadolazeći Samsungov model Galaxy S7 i S7 Edge pratit će sličan šablon.

Prema neutvrđenom izvještaju, Samsung Galaxy S7 sa 32 GB interne memorije, a koji će doći u crnoj, zlatnoj i bijeloj boji, koštat će 699 eura! Također, njegov brat Edge koji će biti dostupan u istim bojama koštat će 100 eura više.

Kako piše Tweakers, varijacije u cijenu su moguće, ali velike su šanse da cijene budu jednake, kako u Evropi tako i u ostatku svijeta, uključujući SAD.

Izvještaj nadalje govori o detaljima specifikacija uređaja koji se očutuju u 5,1-inčnom ekranu, osmojezgrenom procesoru od 2,3 GHz, stražnjoj kameri od 12 megapiksela, prednjoj od pet, bateriji od 3.000 mAh i otporu na vodu i prašinu.
Edge će se rezlikovati po displeju od 5,5 inča i većoj bateriji od 3.600 mAh.

Također, nepotvrđena najava govori kako Samsung neće imati veću unutrašnju memoriju od 32 GB što predstavlja promjenu politike Samsunga. S druge strane, telefon će podržavati microSD kartice kapaciteta do 200 GB.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš