Prve impresije

Pogledajte novi iPhone X: Senzori za prepoznavanje lica rade bolje nego što se očekivalo

Mobitel na koji se najviše čeka ove godine iPhone X stiže u prodaju 3. novembra, ali brojni američki tehno mediji uspjeli su se upoznati o skupocjenom Appleovom ljubimcu koji bi, kako kažu, trebao zadovoljiti očekivanja kupaca.

Prema mišljenju kritičara, 5,8-inčni iPhone X je najbolji model iPhonea koji je Apple ikada napravio. Ovaj mobitel je veoma tanak, snažan i ima odlične kamere. Međutim, korisnicima će vjerovatno trebati malo više vremena dok se naviknu na nove opcije otključavanja mobitela uz senzore za prepoznavanje lica. Iako su kružile glasine kako bi mogla zakazati preciznost Face ID senzora, novi iPhone nema nikakvih tehničkih poteškoća s prepoznavanjem lica. Podsjećamo, iz Applea su tokom prezentacije mobitela kazali kako su šanse da neko drugi otključa telefon osim vlasnika 1:1.000.000.

Pored Face ID sistema otključavanja, iPhone X ima i drugačiji navigacijski sistem od njegovih prethodnika. Iz Applea ističu kako žele da iPhone X ne bude samo novi model iPhonea, već početak proizvodnje nove generacije iPhonea.

Deseta generacija iPhonea dolazi u verzijama od 64 i 256 gigabajta. Mobitel ima dvije zadnje kamere od 12 megapiksela koje su položene jedna ispod druge te prednju TrueDepth kameru. Kamere imaju dvostruku optičku stabilizaciju slike. Uz iPhone X Apple će predstaviti i nove animirane emotikone koje je moguće kontrolirati licem. Mobitel je dostupan u dvije boje, srebrenoj i crnoj

Ljubitelje Appleovih mobitela nije odbila cijena od hiljadu dolara, tako da brojni kupci nestrpljivo čekaju isporuku svojih iPhonea X koji su dostupni za narudžbe od 27. oktobra.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš