Novi OS

Google radi na Androidu P

Kompanija Google ima još mnogo posla kako bi svi korisnici dobili najnoviju verziju operativnog sistema Android pod nazivom Oreo, ali istovremeno radi i na narednom OS-u, Androidu P.

Jedan od glavnih ciljeva Androida P je poboljšanje izgleda softvera kako bi bio privlačniji sadašnjim korisnicima Appleovog iPhonea u nadi da će oni preći na Googleovu platformu. Privlačan dizajn softvera bi mogao pomoći smartphoneima s Androidom da se istaknu na tržištu ove godine, posebno jer je Apple saopćio da namjerava raditi veliki redizajn sljedeće godine s fokusom na performanse i pouzdanost iOS-a 12.

Google također radi na poboljšanom operativnom sistemu koji će više odgovarati novom dizajnu smartphonea sa sve tanjim ivicama, kao i uređajima s dva ekrana te mobitelima sa savitljivim ekranima na kojima radi Samsung.

Googleovi planovi uključuju i dublju integraciju Google Assistanta, a mogao bi omogućiti developerima da direktno integrišu Assistanta u vlastite aplikacije.

Google će najaviti Android P vjerovatno u martu, a nešto detaljnjije predstavljanje se očekuje u maju. Softver će korisnicima biti dostupan najesen. Teško je vjerovati da će većina aktuelnih uređaja s Androidom, osim Google Pixela, zapravo dobiti Android P.

Izvor: (klix)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš