'Izvanzemaljci će lako preuzeti kontrolu, ako dođu na Zemlju'

Golemi svemir i razvoj naše tehnologije vjerojatno su glavni razlozi za to što još nismo našli izvanzemaljce, no što bi bilo kad bi oni odlučili posjetiti Zemlju?

Znamo da je svemir pun planeta i da u na nekom osim Zemlje nema inteligentnog života, to bi uistinu bio velik trošak prostora. Projekt SETI desetljećima traga za tragovima koji bi nam pokazali da nismo sami u svemiru. 

Među astronomima koji vode projekt je Jill Tarter koja je rekla da bi izvanzemaljci lako mogli preuzeti kontrolu, odluče li posjetiti Zemlju.

- Pojave li se oni na našem pragu, to znači da imaju tehnologije koje su daleko naprednije od onog čime mi raspolažemo - rekla je za TechCrunch suosnivačica SETI Instituta Jill Tarter.

Dodaje kako bi zbog toga oni bili ti koji će moći postavljati pravila. 

Iako potraga za životom u svemiru traje već dugo, usprkos našem napretku još nismo u tome uspjeli. Tarter kaže kako su za tu zagonetku ključna dva detalja. 

Svemir je ogromno mjesto i dosad smo pretražili nevjerojatno malen dio svemira, a Tarter je to usporedila s pretraživanjem čaše vode u odnosu na sve oceane na našem planetu. 

Drugi vjerojatni razlog je to što nismo dovoljno razvijeni. 

- Moguće je da nismo još pronašli pravi način da otkrijemo izvanzemaljce - kaže Tarter, ali ona je optimistična oko napretka tehnologije koji će omogućiti da pretražuju puno veće dijelove svemira. 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš