Evo koliko vam je sati sna potrebno u skladu sa vašim godinama

Nacionalna fondacija za spavanje ustanovila je preporučeno vreme za spavanje prema uzrastu. Odmor je veoma važan za razvoj i zdravlje, zato je bitno znati pravo vreme za spavanje.

Evo koliko vam je sati sna potrebno u skladu sa vašim godinama

Ako želite da imate dovoljno energije tokom dana, mentalne jasnoće i dobro zdravlje, ovo je prava količina sna koja vam je dovoljna. Malo sna je problem za svakoga.

Kada nemamo dovoljno sna, mi ne osećamo samo fizički umor. Takođe imamo problema sa koncentracijom, donošenjem odluka i patimo od nedostatka apetita. Eksperti su pokazali da problemi sa spavanjem direktno utiču na mnogobrojne zdravstvene probleme.

Ustanovljeno je da spavanje manje od 5 sati tokom noći utiče na zdravlje srca. Manje od 7 sati promoviše višak kilograma, gojaznost i dijabetes. Jedan od prvih problema kada je u pitanju spavanje je količina. Zbog toga je bitno znati kako odreagovati.

Čarls Česler, profesor na univerzitetu Harvard, sproveo je istraživanje zajedno sa drugim stručnjacima kako bi ustanovili preporučene sate sna. Studije su sprovedene između 2004. i 2014. godine. Cilj je bio analizirati koliko san utiče na zdravlje ljudi.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš