Španski grad posvetio trg Gospi iz Međugorja

Gradić Rojales, udaljen 35 kilometara od primorskog grada Alicantea na jugu Španije, postavio je na jedan od svojih trgova kip Gospe iz Međugorja nakon što se u julu jedan španski bračni par vratio odande uslišanih molbi.

Španski grad posvetio trg Gospi iz Međugorja

"Ovo će biti mjesto mira i promišljanja. No prije svega želimo da Gospu upozna što veći broj ljudi u svijetu te promijeni njihov život na bolje, kao što se meni dogodilo kada sam posjetila Međugorje", rekla je medijima Maria Gonzalez koja je pokrenula inicijativu te jedna od 18.127 stanovnika Rojalesa.

Gospin kip je replika originalnog kipa iz hercegovačkog svetišta, visok 1,60 metara, te napravljen od istog kamena nakon čega je dopremljen u Španiju.

"Kada sam se u julu vratila odande nestali su svi moji problemi. To je bilo čudo", napominje Gonzalez u gradu udaljenom dva kilometra od Sredozemnog mora.

Na trgu gdje je postavljen spomenik nalazi se i sandučić za molbe, ploča s tekstom psalma 23. s riječima "Gospod je pastir moj", a ondje je i plavi metalni križ visok dva metra. Rojales, čiji je gradonačelnik Antonio Perez Garcia član Socijalističke radničke stranke Španije (PSOE), postao je tako prvo mjesto u toj zemlji s mjestom posvećenim Gospi iz Međugorja.

U Međugorju je 24. juna 1981. šestero mladih izvijestilo o ukazanju Gospe na tamošnjem brdu. Nakon što su se izvještaji o ukazanjima ponavljala Međugorje je postalo jedno od najpoznatijih marijanskih svetišta u svijetu.

"Velika vjera njegovih stanovnika, kako ondje pričaju, razlog je zašto se Gospa ukazala baš ondje", kaže Gonzalez.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš