Poruka u boci iz New Yorka preko okeana u Francusku stigla za 29 mjeseci

Na mediteranskoj obali Francuske pronađena poruka u boci koju je prije 29 mjeseci u Atlanski okean bacio američki slikar George Boorujy na obali njujorškog otoka Staten.

Francuski list "Sud Ouest" javlja da je poruku u boci 5.700 kilometara daleko od New Yorka pronašao bračni par, također slikari, na jugozapadnoj obali Sredozemnog mora u Francuskoj.

Slikarka Brigitte Barthelemy je kazala da je tokom šetnje na plaži sa suprugom vidjela staklenu bocu i da su u prvi mah pomislili da je riječ o smeću, ali da su potom primijetili dva zavežljaja papira u njoj i otvorili je.

U boci su pronašli crtež kormorana i poruku sa porukom i čestitkom za pronalazak. Poruka je potpisana u oktobru 2013. godine. A tragom e-mail adrese na poruci su stupili u kontakt sa američkim slikarom Boorujyem.

Boorujy je izrazio uzbuđenost činjenicom da je njegova poruka u boci za 29 mjeseci prevalila toliki put i na valovima stigla u Francusku.

On je na Instagramu objavio i fotografije poruke napravljene u oktobru 2013. godine u New Yorku i nove fotografije nakon pronalaska boce u Francuskoj.

Francuski list je "simpatičnom slučajnošću" okarakterizirao činjenicu da su slikari i poslali i pronašli poruku u boci.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš