5 sigurnih načina da u trenutku provalite lažova!?

Koliko god to tužno zvučalo, laži su svuda oko nas. Sebi možemo da oprostimo zato što smo nekoga lagali, ali saznanje da je nas neko lagao nije nimalo prijatno. Zahvaljujući lingvističkoj tekstualnoj analizi, utvrđeno je da postoji 4 obrasca ponašanja koja karekterišu lažove. Na kraju članka se nalazi jednostavna i brza metoda kojom ćete prepoznati da li vas neko laže u 99% slučajeva.

1. Lažovi izbegavaju da pominju sebe

Lažovi izbegavaju da pominju sebe

Kada lažovi pokušavaju da iskrive istinu, izbegavaju da pričaju o sebi. Oni pričaju ili pišu o drugima, naročito o nekoj trećoj osobi, kako bi se distancirali od laži koje su izrekli.

2. Negativan stav u govoru

Negativan stav u govoru

Lažovi su obično negativni jer podsvesno osećaju krivicu za svoje laži.

3. Objašnjenja lažova su najjednostavnija moguća

Objašnjenja lažova su najjednostavnija moguća

Lažovi obično sve objašnjavaju jednostavno, jer njihov mozak odbija da misli o komplikovanoj laži. Rasuđivanje i ocenjivanje su kompleksne stvari koje je teško proceniti.

4. Lažov koristi zbunjujuće reči

Lažov koristi zbunjujuće reči

Uprkos jednostavnom objašnjavanju, lažovi koriste rečenice složene strukture, ubacujuću višak reči i beznačajne, ali verodostojne zvučne detalje koji im pomažu da laž zvuči ubedljivije.

5. Oči ne lažu

Oči ne lažu
Ako niste primetili nijedan od gornjih signala, ali i dalje sumnjate da vas sagovornik laže, pogledajte ga pažljivo u oči. Laganje nas čini nervoznim, što rezultira ubrzanim srčanim otkucajima i proširenim zenicama.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš