Mjesec dana pio je 10 limenki gaziranog pića dnevno, pogledajte rezultat

Bloger George Prior 30 dana dokumentirao je svoje iskustvo u ovom eksperimentu.

Amerikanac George Prior pokrenuo je izazov 'Ten Cokes a Day'. Prema riječima 50-godišnjeg oca dvoje djece, cilj mu je pokušati spasiti svijet od najgore zdravstvene epidemije nakon zabilježenih masovnih izumiranja.

Izazov bi podignuo svijest o štetnosti unosa previše šećera u organizam.

Mislite da nitko ne bi pio deset limenki Coca-Cole dnevno, ali zbrojite li dvije čaše nekog soka, zasićene kave, "zdravih" čajeva ili smoothieja, unos gaziranog pića činit će se bezazlenim.

Poanta eksperimenta nije isključivo u poznatom gaziranom piću, već činjenici da veliki postotak Amerikanaca i ostatak svijeta unosi jednaku dozu šećera dnevno kao da su popili 10 Cola. Pretilost je postala kronična bolest modernog  društva.

Plan je bio sljedeći:

Slijedio je uobičajene smjernice prehrane i tjelesne aktivnosti, ali svaki dan je pio deset limenki Coca-Cole. Bloger George 30 dana dokumentirao je svoje iskustvo u ovom eksperimentu.

Pratio je dnevne razine šećera u krvi, kolesterola i pojave upalnih procesa. Nadzirao je i promjene na težini, tjelesnom udjelu masnoća, krvnom tlaku i svako jutro mjerio glukozu.

Nakon unosa gaziranog pića, uz uobičajenu prehranu ribom, jajima, salatama i mesom, Prior je dobio dodatnih 10 kg, a masnoće u tijelu povećale su se za 65%. Normalni krvni tlak iznosi 120/80, a njegov se povećao na 143/96.

Tri dana nakon povratka na dijetu bez Cole uspio je izgubiti dva kilograma. Primijetio je i porast energije i bolje raspoloženje.

Georgeov prehrambeni eksperiment  '10 Cokes a Day' zamišljen je za podizanje svijesti o prevelikom konzumiranju šećera i njegovom utjecaju na zdravlje.

Ovime je ponudio dodatan dokaz o štetnosti prouzrokovane tijelu zbog pogrešnih prehrambenih odluka te naglasio važnost očuvanja vlastitog zdravlja.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš