Ljudi ne shvataju da samo jedna stvar može da ih spasi!

Doktor Weiss liječio je hiljade oboljelih od korona virusa i ima savjet za sve:

Doktor Ron Weiss (58) je liječnik Hitne pomoći i intenzivne njege, koji je aktivno sudjelovao u liječenju pacijenata oboljelih od koronavirusa u New Jerseyu.

Doktor Weiss liječio je hiljade oboljelih od korona virusa i ima savjet za sve:

Za sve to vrijeme vidio je hiljade oboljelih i otkriva da je svakome od njih davao jedan isti savjet.

– Ovo je pravi trenutak da promijenimo način života, naročito kada je riječ o prehrani. Većina oboljelih već ima neko kronično stanje, bilo da je u pitanju pretilost ili srčane bolesti, dijabetes ili astma. Ono što me najviše brine jeste to što je većina pacijenata potpuno nesvjesna u kolikom je riziku da zbog postojećih bolesti ima tragičan ishod bolesti. Još više me brine to što nisu svjesni kako neke jednostavne promjene u načinu života mogu sniziti rizik. Točnije, promjena u prehrani može praktično preokrenuti tijek bolesti i to vrlo brzo, i učini da se stanje značajno poboljša – rekao je dr. Weiss.

Doktor preporučuje prehranu zasnovanu na biljkama

On preporučuje prehranu zasnovanu na biljkama, ali to ne podrazumijeva samo da jedemo malo više povrća.

– Ključ je u tome da u većoj količini jedete one biljke koje vam mogu pomoći, a da konzumiranje prerađene i hrane životinjskog porijekla snizite na minimum. Postoji hrana koja može podići sposobnost vašeg imuniteta da vas obrani od virusa. Oni koji su me poslušali, svakodnevno mi zahvaljuju – pojašnjava američki stručnjak, prenosi Today.

Češnjak je prva namirnica koju preporučuje

Prva namirnica koju preporučuje je češnjak, čiji spoj alicin naše stanice čini sposobnijim da ubijaju “neprijatelje” i igra jaku ulogu u sprječavanju citokinske oluje, koja može dovesti do otkazivanja pluća i potrebe za respiratorom.

– Pečurke, s druge strane, povećavaju količinu antitijela u našoj pljuvački. Zeleno povrće (posebno kelj i slačica) nema konkurenciju – puni su su molekula koji se vezuju za limfocite u crijevima i aktiviraju ih kako bi postali sposobniji da se obrane od “napadača”. To je hrana koju ja jedem svakog dana. Nisam vegan, ali jedem puno povrća koje me čini zdravim. Zapamtite da veganska prehrana može biti jedan od uzroka dijabetesa, hipertenzije i pretilosti, dok “normalna” prehrana puna zdravih biljaka može zaustaviti bolesti, neke čak i da potpuno izliječiti – kaže doktor Weiss.

Boravak u prirodi je ključno za zdravlje

– Pored zdrave prehrane, savjetujem pacijentima da udišu što više svježeg zraka, da borave u prirodi i slušaju smirujući cvrkut ptica. Vratimo se prirodi – naše zdravlje iz nje potječe – poručuje doktor Weiss.

Izvor: (novihorizonti.ba)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš