Posljednji koncert turneje "Hotel Nacional" u 2015. godini: Dino Merlin večeras u Leverkusenu

Dino Merlin će večeras u 21:30 sati u poznatoj Smidt Areni u Leverkusenu održati posljednji koncert turneje ‘Hotel Nacional’ u ovoj godini.

Posljednji koncert turneje "Hotel Nacional" u 2015. godini: Dino Merlin večeras u Leverkusenu

Ovo će biti Dinin prvi susret s publikom ne samo iz Leverkusena, već iz Kelna, Dusseldorfa, Wuppertala i šire, nakon gotovo četiri godine. Posljednji susret bio je tokom Eurosong takmičenja 2011. za najbolju pjesmu Evrope u obližnjem Dusseldorfu gdje su Dino i njegova ekipa s pjesmom "Love in rewind" zauzeli visoko 6. mjesto.

Stadion u Dusseldorfu bio je domaćin ne samo Dini i ekipi, već i velikom broju Bosanaca i Hercegovaca kao i fanova iz regije koji su došli da bodre svoju najveću zvijezdu.

Dino Merlin će koncertom u Leverkusenu 19.12. okončati ovogodišnju etapu svjetske turneje "Hotel Nacional" koja je tokom 2015. godine gostovala u arenama i stadionima najvećih gradova regiona: Ljubljana (Stožice), Skoplje (Boris Trajkovski), Split (Spaladium), Linz (Tips Arena), Prilep (Gradski Trg), Sarajevo (Stadion Koševo), dva puta u Beogradu (Kombank Arena), Minhen (Zenithhalle) i prošle sedmice - Zurich (Stadthalle Dietikon).

Već za sljedeću godinu najavljen je nastavak turneje, a “veliki koncerti na velikim terenima” dočekati će fanove 6.2.2016. u dvorani Messehalle u Dornbirnu (Austrija), 13.2.2016. u Areni Varaždin (Hrvatska) i 27.2.2016. u dvorani Golovec u Celju (Slovenija).

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

Korona virus Statistika

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš