Prodata najskuplja ženska torba na svijetu

Ženska torba napravljena od kože krokodila i dijamanata a podsjeća na Himalaje prodata je danas na aukciji u Hong Kongu za iznos veći od 300.000 dolara.

Na aukciji u Hong Kongu kojom je obilježena trideseta godišnjica azijskog predstavništva kuće Christie's, prodata je Birkin torba, proizvođača Ermes, od kože rijetke vrste krokodila i kopčom od zlata ukrašenom dijamantima.

Nakon što je cijena prešla iznos od 300.000 dolara, ova torba je postala najskuplja na svijetu. Potpredsjednik aukcijske kuće Christie's Matthew Rubinger rekao je da je torba sada vlasništvo privatnog kolekcionara, ali nije mogao da otkrije ko je kupac niti odakle je.

"Ovo je jedan od onih trenutaka kada se zajedno raduju i kupac i prodavač", rekao je Rubinger.

Torba je napravljena po standardnom kroju Birkina, sašivena je od kože rijetkog sivkastog krokodila s Himalaja, kopča za zatvaranje je od kvalitetnog bijelog zlata, a ukrašena je desetokaratnim dijamantima. Predstavnici Christie's je nazivaju remek djelom.

Rubinger je objasnio da torba zbog upotrijebljenih dragocjenih materijala, predstavlja "kolekcionarski eksponat" i dodao da kompanija Ermes proizvodi godišnje jednu ili dvije torbe od ove kože, ali bez dragog kamenja i plemenitih metala.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

Korona virus Statistika

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš