Maska od maslinovog ulja za suvu i oštećenu kosu

Masku za suvu i oštećenu kosu možete napraviti sami kod kuće i to od maslinovog ulja. Zašto baš od maslinovog ulja?

 Maska od maslinovog ulja za suvu i oštećenu kosu

Odavno je ustanovljeno da je maslinovo ulje odlično za kožu i kosu. Prvenstveno jer je prirodni izvor skvalena. Skvalen predstavlja glavni sastojak kozmetičkih proizvoda koji su zaduženi da obezbedio umerenije lučenje masnoće na našem telu. U prevodu maslinovo ulje pomaže da se reguliše masnoća na našoj kosi.

Ukoliko imate osetljivu kožu lica, a svakodnevno se šminkate, umesto kozmetičkih preparata možete koristiti maslinovo ulje kako bi skinuli šminku. Samo nakapajte par kapi na parče vate i uklonite šminku sa vašeg lica.

Da bi ste napravili masku za kosu od maslinovog ulja, nije vam potrebno puno vremena ni novca. Maska je gotova za par minuta, a za maslinovo ulje će vas koštati oko trista ili više dinara, sve zavisi od količine. Što je najbolje, ne rizikujete da dodatno oštetite kosu hemikalijama, prirodne maske vam mogu samo pomoći, za razliku od šampona i sličnih proizvoda koji neretko i negativno utiču na našu kosu.

Postoji nekoliko recepata za masku za kosu sa maslinovim uljem. U svakom od recepata masinovo ulje se kombinuje sa sastojcima, koje uglavnom svaka kuća ima: jaja, med, cimet … Na vama je da odaberete onu koja vam odgovara.

Maska za kosu sa maslinovim uljem i jajima.

Masku za kosu sa jajima i maslinovim uljem predlažemo za sve one koji imaju oštećenu kosu. Pomoćiće vam ukoliko imate problema sa procvetalim krajevima i lomljenjem kose. Od sastojaka potrebno vam je:

  • dve kašike maslinovog ulja
  • jedno jaje, odnosno jedno žumance

Postupak pripreme: Maslinovo ulje malo zagrejete, ali ne da bude vrelo. Žumance umutite i potom dodajte maslinovo ulje, pa promešajte.

Masku nanesite na kosu i držite je dva sata. Preporučuje se da je, recimo, obmotate providnom, samolepljivom folijom, a potom uvijte u peškir. Ne samo da vam kosa neće smetati, da dva sata, koliko je potrebno da držite masku, obavljate druge poslove po kući, već će toplota koju ste tako stvorili, pojačati dejstvo maske na kosu.

Nakon dva časa, operite kosu, normalno, sa šamponom i regeneratorom ili pakovanjem, u zavosnosti šta koristite.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš