Koristite kockice leda za ljepotu lica

Novi kozmetički proizvod koji će dati odgovor na sve vaše probleme u vezi s kožom jesu – kockice leda! Kada ih koristite za lice, umotajte ih u gazu, jer direktnim nanošenjem leda na lice može doći do pucanja kapilara.

Kockice leda koriste se za smanjenje vidljivosti akni. Nekoliko minuta kockicom leda trljajte područje kože zahvaćeno aknama i smanjićete upalu. Led je takođe odlično rješenje za osobe koje imaju masnu kožu.

Umivajte se drobljenim ledom sedam dana i vidjećete pozitivne rezultate. Osobe koje imaju velike pore na licu i vratu trebalo bi da 30 dana primjenjuju tretman s kockicama leda, to jest njime svakodnevno masiraju lice i vrat.

Za instant osvježenje koristite kockice leda u kombinaciji s ružinom vodom, jer na taj način možete ublažiti opekotine od sunca. Jeste li znali da led možete koristiti i za uklanjaje dlačica s lica?

Iako je to dugotrajan proces, hladnoća može potpuno umrtviti korijen dlake. Nakon što izmasirate lice kockicama leda, primijenite i prirodni piling za lice.

 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš