Izbijelite zube jagodom a nokte ojačajte bijelim lukom

U modernom vremenu postoje proizvodi za sve kada su u pitanju izgled i ljepota. No, umjesto da plaćate skupocjene brendove, postoji način da postignete iste rezultate sa proizvodima koje imate u kući.

Soda bikarbona pomaže da vaša koža zablista. Pomiješajte jednu kašiku sode sa gelom za pranje lica i koristite ga dva puta sedmično za blistavo lice. Ukoliko maštate o punim usnama, efekat možete postići koristeći cimet. Kombinujte da sa uljem vitamina E i kokosovim uljem. To će napuhati vaše usne prirodno.
Mnogi blogeri koji daju savjete za ljepotu, kunu se u bijeli luk, odnosno njegovu djelotvornost na nokte. Zarežite jedan češanj i trljajte po noktima, a neki savjetuju da ga usitnite, stavite na nokte, zamotate i tako držite neko vrijeme.

Kokosovo ulje možete koristiti i za skidanje šminke, kao kremu i kao zamjenu za lak za kosu kada je uvijate. Na svoju listu dodajte i kokosov puder. Ne samo da je dobar za pravljenje tople čokolade, već je dobra zamjena za tzv. suhi šampon, a kosa miriše odlično. Drugi trik za kosu je da je perete pivom.

Ako želite imati bijele zube, koristite jagode. Zgnječite jedni i perite svoje zube. Kiseline koje jagoda sadrži učinit će ih bijelim.

Ukoliko ste kupili nove cipele, nanesite dezodorans na rubove i nećete imati žuljeve, a za depiliranje umjesto pjene koristite regenerator za kosu.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

Korona virus Statistika

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš